FujiFilm: Instax

Mini-8-style

Laat het typisch iets mannelijk zijn, hebbedingetjes. Alleen deze die ik jullie nu zal voorstellen heeft toch ook wel zijn nuttige kant en vooral een nostalgische.

Misschien herinneren sommige onder jullie nog wel de aloude Polaroid toestellen? Nee? Wel, een fotostoestel waarbij je meteen het resultaat in handen had en waarop na enkele minuten je net vastgelegde plaat te bewonderen was. Lekker “old skool”.

Fulijilm Instax wil dit terug nieuw leven inblazen met volgende modellen. Lekker old skool, vinden jullie niet?

Hieronder geef ik een korte weergave van de drie modellen.

Instax_210wide_gallery

De Instax 210 Wide print de gemaakte foto’s op breedformaat (99 x 62 mm), ideaal om grotere onderwerpen of groepjes te fotograferen. Het toestel heeft een automatische flits en een close-up lens tot 45 cm.

Verkrijgbaar in zwart, en dankzij zijn leuke vorm en eenvoud in gebruik, onmisbaar om mooie momenten onmiddellijk vast te leggen en te bewaren.

Mini-8-Style-2

De Instax Mini 8 maakt foto’s op kredietkaartformaat (46 x 62 mm). Het toestel kent veel succes dankzij zijn eenvoud in gebruik, zijn grappige look en de uitstekende beeldkwaliteit. In deze tijd van digitalisering en sociale media, voegt de camera een andere kijk toe op de fotografie. Het is immers bijzonder boeiend om opnieuw onmiddellijk foto’s te maken én af te drukken.

Het toestel is beschikbaar in vijf kleuren: wit, zwart, roze, blauw en geel.

mini90_19

De Instax Mini 90 “Neo Classic” heeft een erg aparte look binnen het Instax gamma. Zijn stijlvol design is zeer aantrekkelijk (very instagrammie!) en bovendien biedt de camera ook tal van opname-instellingen voor erg authentieke beelden. Hierdoor is de Instax Mini 90 een aantrekkelijk alternatief voor de gepassioneerde fotograaf.

De Instax Mini 90 “Neo Classic” meet het omgevingslicht zodat belichtingstijd en intensiteit van de flits aan de omstandigheden aangepast worden en foto’s van hoge kwaliteit kunnen worden gemaakt.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Mini 8. Je kan misschien zeggen, “een hebbedingetje”, toch is het een ideaal toestel om die moment die je koestert mooi vast te leggen.

Welke zou jij kopen? Laat me het weten in de comments.

Prijzen en verkrijgbaarheid:

  • Instax Mini 8: €99
  • Instax 210 Wide: €89
  • Instax Mini 90: €149
  • www.instax.be