Replica: Jazz Club

replica_new_fragrances

Replica, dé parfumlijn van Maison Martin Margiela. Het mag dan raar klinken maar de flacons zijn prachtig, toch zo simpel en stralen klasse uit.

Aangezien dat ik een to-die-for meneertje ben als het over parfum gaat, moest en zou ik deze toch even posten. Beeld je eens in: een rokerige jazz club, New York City en whiskey. Deze vormen het perfecte kader dat dit parfum wil oproepen.

“De ongelooflijke geur van de New Yorkse jazzclubs! Een verzameling van mannelijke geuren, even bedwelmend als de geur van sigaren, leder, whisky, rum… Om deze sfeer weer te geven deed ik een beroep op een cocktail van rum, vetiver, tabaksbladeren en vanille” verduidelijkt Aliénor Massenet, die de eerste mannengeur van Replica samenstelde.

replica_BV_JazzClub

Jazz Club is een zoete oriëntaalse houtgeur. Een goede mengeling van frisheid als topnoot en een trio van roze bessen, citroen en neroli. Zijn rumakkoord harmonieert perfect met de toetsen van sinaasappelen en bittere sinaasappelen die verrijkt werden met salie. Een balsemachtige toets voegt zich bij de basis van vanille, tonkaboon, vetiver en absolu van tabaksbladeren die het geheel een lederachtige en likeurachtige toets geven.

Het is een zwaardere geur dan wat je normaal van me gewoon bent, toch heeft hij net dat sprankelende dat al mijn parfums meedragen. Als je het mij vraagt ideaal om te krijgen maar eveneens om te geven.

Hebben jullie al een exemplaar kunnen testen, ruiken en voelen? Laat me je mening weten in de comments!

Prijzen en verkrijgbaarheid: