Mijn favo resto’s in Paris

MP900422381

De liefde van de man gaat, juist ja, recht door de maag. En dat is bij mij niet anders. Wanneer ik op verlof ben ga ik dan ook maar al te graag uit eten.

Omdat ik nu al zo lang elk jaar naar Parijs ga, begin ik mijn vaste plekjes te hebben. Heel af en toe, komen daar dan wel eens nieuwe plekjes bij. Daarom leek het me leuk om mijn favo resto’s aan jullie voor te stellen.

Le Café Zephyr

Gelegen op de Boulevard de Montmartre, aansluitend tegen de Passafe de Gouffroy. Je kan het perfect combineren met een bezoekje aan het Musée de Grévin, hét wassenbeeldenuseum van Parijs.

zephyr

Het is een brasserie keuken: voor mij altijd een veilige keuze want ik eet veel maar het moet niet allemaal oesters, kreeft en kaviaar zijn. Hun salades zijn echt om duimen en vingers bij af te likken. Ik neem altijd de “salade goumande” met reepjes eendenspek en foie gras.

2014-08-14-12.10

De service is echt top en vriendelijk. De obers zijn gekleed in een overall en een sjaaltje om hun nek. Zeg maar de “paysan Parisien”-look.

Prijsklasse: tussen de €30 en €60

Adres: 12, Boulevard Montmartre – 75009 Paris

Blend Hamburger Gourmet

Dit is een nieuwtje sinds ons laatste uitje. We zochten nog iets te eten maar hadden geen zin meer in een zware maaltijd en wouden dicht bij het hotel blijven. Jammergenoeg bestaat er nog altijd geen robot die je koffers kant en klaar maakt, vandaar.

blend_le_plus_branche_des_burgers_en_plein_marais_2

Het toeval wou, dat er net om de hoek van het hotel verschillende leuke restaurants zijn. Blend is daar één van. Een heel nieuw totaalconcept dat mijn hart meteen wist te bekoren.

Een echt hamburger-gourmet restaurant is dit. Geen te grote kaart maar alles wat erop staat is er telkens “boenk” op. En zo origineel. Ik at er de Cheesy Burger: gehakt, cheddar, huisgemaakte ketchup, gebakken ajuin, pickles en icebergsla. Ik heb er van genoten.

Je kan zowel ter plaatse eten als afhalen. Het wordt allemaal ook heel leuk gepresenteerd. Hier kom ik zeker nog eens terug. Zie het als een intieme McDonalds maar dan een stapje hoger en gezelliger.

Prijsklasse: €30 en €40

Adres1, Bd des Filles du Calvaire75003 Parijs

WebsiteBlend

Beaucoup

Eveneens, gelegen in Le Marais, lekker kortbij het hotel. Het viel me al meteen op dat dit een apart type restaurant is. Zeker qua inrichting. De sfeer ademt bij mij meteen New York uit. Een restaurant waar je allemaal samen aan tafel kan zitten met vrienden of evengoed je kan terugtrekken voor die speciale tête a tête.

98C5556

Zelf heb ik het restaurant nog niet bezocht dus ik ben eerlijk dat ik nog mijn conclusie zal trekken. Maar er elke keer ik er langskwam zag het er zo leuk uit en altijd wel wat klanten. Zaterdag is het best te reserveren want alles zat vol. Anders waren we zeker geweest.

Wil je even weg van alle drukte? Dan kan je even tot rust komen in het overdekte voorportaal met kuipzeteltjes.

Prijsklasse: €40 tot €70

Adres: 7 rue Froissart, 75003 Paris

Zo hopelijk vonden jullie dit wel ook eens leuk om lezen, ik ben alvast blij dat ik dit al met jullie eens heb kunnen delen. Sowieso zijn er nog wel restaurantjes in mijn lijstje dus die hebben jullei zeker nog eens van me tegoed.

Heb jij ook al zo een leuke spots in Parijs? Laat het me zeker weten in de comments!