Oral B White Pro 7000 SmartSeries

rlbpr7000 (19)

Dit is een review die al eventjes dient te gebeuren. Ik kan alvast met zekerheid zeggen dat ik deze Oral B tandenborstel wel uitvoerig heb kunnen testen. Het is een “juweeltje” al wou in het begin bij mij de “informatica” niet mee… :).

rlbpr7000-(5)

rlbpr7000-(2)

Tijdens het Source of Beauty event van Procter & Gamble werd er een hele rits aan nieuwigheden aan de bloggers voorgesteld. Waaronder deze Oral B Smart Series tandenborstel . Oh ja, Virginie Claes nam natuurlijk deze uitdaging voor haar rekening en heeft mij (raar maar waar) kunnen bekoren!

rlbpr7000 (12)

Jullie zagen al mijn eerder review over de Triumph Black Edition maar wat is nu het verschil met het voorgaande model? Allereerst het uitzicht, off course.

rlbpr7000 (15)

rlbpr7000 (20)

In deze set vind je: een opbergetui voor onderweg, houder voor de tandenborstel, oplaadbasis en indicatie scherm.

rlbpr7000 (16)

Nu is ie weer lekker wit en steriel. Maar vooral als kers op de taart kan je hem nu verbinden met je smartphone en via de Oral B app kan je dan checken welke zones je het meest aandacht dient te geven. Wat ze allemaal al niet uitvinden om mensen toch maar 2 minuten te laten poetsen. 😉

Wat houdt die app nu precies in?

  • Tweezijdige communicatie: Deze applicatie ontvangt niet alleen poetsgegevens die onmiddellijk beschikbaar zijn, maar maakt het ook mogelijk rechtstreeks met de borstel te communiceren om het poetsen te sturen en volledig te personaliseren.
  • Professioneel advies en specifieke verzorging: Deze nieuwe technologie wil tandheelkundigen niet vervangen, maar met hen samenwerken. Via de applicatie kunnen tandheelkundigen de poetsgewoonten van hun patiënten programmeren om hun poetsgedrag te verbeteren en zich op de probleemzones in de mond te concentreren.

oralb1

  • Persoonlijke instelling om het poetsen te personaliseren: Voortaan kun je je smartphone als ‘afstandsbediening’ gebruiken en zo je tandenborstel aan je behoeften aanpassen, bijvoorbeeld door de ideale poetstijd of een voorkeursmodus in te stellen.
  • Gegevensopslag: Als je smartphone zich niet binnen handbereik in de badkamer bevindt, zal het interactieve handvat van de elektrische tandenborstel de gegevens van wel 20 poetsbeurten opslaan en tijdens de volgende verbinding met de applicatie doorsturen, om zo de geregistreerde gegevens te actualiseren.

oralb2

  • Beter poetsen: De applicatie en de interactieve elektrische tandenborstel helpen de gebruiker om zijn tanden beter te poetsen en bieden hem de mogelijkheid om een duidelijke en nauwkeurige samenvatting van zijn poetsgedrag aan zijn tandarts te bezorgen.

oralb3

Niet getreurd voor degene die nog niet over bluetooth of bluetooth 4.0 beschikken, want deze app werkt eveneens met de microfoon van je telefoon. Het enige wat wegvalt zijn de signalen dat je te hard drukt e.d.

De SmartSeries-applicatie gebruikt de microfoon van de smartphone en kan de geluidsfrequentie van elke elektrische Oral-B-tandenborstel detecteren. Je kunt de Oral-B-app dus gebruiken met de herlaadbare elektrische tandenborstels (met draaiende en trillende technologie en TriZone) voor virtuele coaching op je telefoon.

Hoeft het nog gezegd dat ik helemaal weg ben van deze Pro White 7000? Ik zou hem aan iedereen aanraden. Hiermee houdt je je tanden stralend en gezond.

Poets jij elektrisch of manueel? Laat het me weten in de comments.

Prijzen en verkrijgbaarheid:

  • €249
  • Bij de meeste elektrozaken: o.a. Krëfel, CoolBlue, MediaMarkt