Redken Nature’s Rescue

Redken Nature's Rescue

Als Redken en Moeder Natuur hun krachten bundelen, kan dat niets anders opleveren dan iets wat subliem is voor je haar.  Het resultaat van die vereende krachten is Nature’s Rescue, een lijn haarproducten die geheel in het teken staat van de natuur.  Ze zijn verrijkt met extracten van planten en zeewier, waardoor ze het haar grondig reinigen en alle onzuiverheden verwijderen.

De lijn telt vier producten die bedoeld zijn als aanvulling op de gebruikelijke haarverzorging, maar wanneer je haar erg beschadigd is, kan je het ook dagelijks gaan gebruiken. Hieronder volgt een  overzichtje.

Refreshing Detox Shampoo

De shampoo uit het  gamma bevat geen parabenen, sulfaten of siliconen en verwijdert alle onzuiverheden out of your hair.  Net doordat hij geen parabenen bevat, schuimt hij iets minder.  Laat je hierdoor vooral niet verleiden om méér  shampoo te gebruiken.  De gebruikelijke hoeveelheid does the trick!  Wie echt vettig haar heeft, wast het haar best twee keer met deze shampoo.

Refining Sea Polish

Eerlijkheidshalve moet ik er hier bij vertellen dat het een product is dat ik niet zelf heb kunnen testen omdat het niet in mijn testpakket was opgenomen.  Maar hé, niet getreurd, ik beperk me dan maar tot de feiten.  Aan jullie om het goedje eens te proberen.

De Refining Sea Polish is eigenlijk een peeling voor het haar.  De polish is verrijkt met puimsteenpoeder, waardoor het haar grondig gereinigd wordt en het er opnieuw gezond, glanzend en glad gaat uitzien.   Hij is heel makkelijk aan te brengen en voor wie ermee zou zitten: ook heel makkelijk weer uit te spoelen.  Ook hier ontwaar je opnieuw die unieke zeegeur!

Cooling Deep Conditioner

Het is een balsem die het evenwicht van het haar herstelt.  Tevens verfrist en kalmeert het ook de hoofdhuid.  De  conditioner is een perfecte aanvulling op de shampoo.  Toen ik de producten voor het eerst te zien kreeg, dacht ik dat de conditioner eigenlijk een haarmasker was.  Die zitten net als de Nature’s Rescue Conditioner ook in een pot.  Beetje verwarrend misschien, maar toch origineel bedacht.

Radiant Sea Spray

Dit was compleet nieuw voor mij.  De Radiant Sea Spray kan je gebruiken om zowel structuur als geur aan je haar te geven.  Hij is heel makkelijk aan te brengen:  een paar keer sprayen op het haar volstaat om die intense oceaangeur gewaar te worden.    Afhankelijk of je kort of langer haar hebt, kan je na het aanbrengen je haar wat kneden om er wat meer volume in te brengen.  Wat je ook kan doen, is op het einde van de dag gewoon wat van het product op je haar aanbrengen.  Op die manier krijgt je haar weer die frisse scent zonder dat je opnieuw de douche in moet.