Ellis Gourmet Burger Flageyplein

De laatste jaren ben ik een liefde voor Brussel gaan ontwikkelen. Brussel en ikzelf, we komen van ver. Héél ver. Het was een verhouding waarvan ik al huiverde bij het woord “Brussel” alleen al. Al die drukte, roekeloos verkeer, noem het maar op. Tot je stilaan begint te merken dat deze plek veel meer te bieden heeft dan die kortzichtige, negatieve mening in je hoofd. Het begint met een paar leuke plekjes en dat worden er gauw meer. Toen ik de uitnodiging voor de opening van een nieuw Ellis Burger restaurant in de bus zag vallen, twijfelde ik géén minuut en ging ik hier meteen op in.

De nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burger is nummer drie in de Belgische hoofdstad. Place to eat is het Flageyplein, een bruisende spot in Elsene met wijnbars, indrukwekkende art deco gebouwen en ja, zelfs een park. Een prime locatie die komt met een heuse brok geschiedenis. Kortom, de ideale plaats voor de nieuwe vestiging die hét uithangbord moet worden van Ellis Gourmet Burger.

Met zijn warme en authentieke stijl brengt Ellis Gourmet Burger zijn typische New Yorkse vibes naar het Flageyplein. Het art deco pand werd onder handen genomen door MAN Architecten dat eerder ook al de vestigingen in Antwerpen en Knokke voor zijn rekening nam.

De karakteristieke typografische vormgeving, de raamindeling en huiskleuren van Ellis konden – uiteraard – niet ontbreken, maar werden op deze locatie geïntegreerd met enkele nieuwe materialen. De nieuwe sfeer focust vooral op natuurlijke materialen.

Om de zomer heerlijk in te zetten staan er enkele nieuwigheden op de kaart, zoals watermeloen met en zonder ginshot (Watermelon Madness ten top want wij probeerden deze uit!), Fried Mussels, de seizoensburgers, home made lemonade en milkshakes. En als top of the top onze hoogsteigen Ellis Special 2.0 burger.

Zoals je ziet is er geen reden om niet zo snel mogelijk naar deze nieuwe place to be af te zakken. Als die zomerse temperaturen blijven aanhouden kan je zelfs gebruik maken van hun uiterst gezellige terras waar de Ellis sfeer eveneens ruimschoots aanwezig is.

Where to find them?

  • Flageyplein 13 – 1050 Brussel