Wellness met dat ietsje meer…

Er zijn zo van die dagen dat stress de overhand neemt en er nood is aan een moment van stilte en rust. Een moment waarop je afstand kan nemen van de dagelijkse stress van het werk, het huishouden en dergelijke. Thuis gezellig cocoonen lijkt dan de oplossing, maar toch hoor je de berichtjes op de gsm nog binnenkomen, vragen de kinderen om je aandacht of staat er onverwacht iemand voor de deur…

Wu Wei Wellness Center helpt je hierbij graag verder om zo weer je ritme en balans terug te vinden.

Ondergebracht in een voormalige poppenfabriek en daarna drukkerij, opende Wu Wei in 2012 de deuren in Kortrijk centrum. In samenwerking met architect Mathias Cosijns van het Gents bureau RUIM Architectuur werd er gezocht naar een balans tussen de authenticiteit van het gebouw en de toevoeging van introverte en heldere architectuur. Door te kiezen voor een uniformiteit in kleuren en materialen komt het architecturale van het pand tot zijn recht, maar doet het geen afbreuk aan de nieuwe functie die het moet herbergen: wellness in zijn pure vorm.

Al bij het oprijden van de parking krijg je zicht op de oude fabrieksschouw en maak je kennis met het industriële karakter van het pand. Niet meteen de associatie die je legt met een wellness center, maar bij het betreden van de receptie kom je in een hoge en subtiel verlichte ruimte terecht waar de uniformiteit in kleuren en materialen rust uitstraalt. Als je dan verder door wandelt naar de kleedkamers en de wellness zelf, zijn de ruimtes lager en intiemer van aard, maar blijft de uniformiteit behouden. Elementen water, licht en structuur blijven zo de leidraad doorheen het pand.

Met als leuze ‘The Art of Wellbeing’ wilt Wu Wei inspelen op alle aspecten dat wellness te bieden heeft. Zo kan je er terecht in het binnen- en buitenbad, de traditionele hammam, drie sauna’s en een belevingsdouche, maar kan je ook genieten van massages en verzorgingen uit hun aanbod. Zo heb ik de kans gekregen om de Body Scrub en Pakking massage te ondergaan waarbij mijn rug behandeld werd met een Dode Zee scrub om zo de huid te reinigen. Om het effect van de scrub te verhogen werd ik nadien ingepakt in warme handdoeken en folie waardoor de scrub kon doordringen in mijn huid. Door de warmte kon ik me dan ook volledig ontspannen en me overlaten aan de expertise van de masseur. Na het inwerken en verwijderen van de scrub werd mijn rug nog behandeld met een serum en body lotion om zo een maximale hydratatie te garanderen. Een echte aanrader!

Of je na een dagje wellness je balans terug gevonden zal hebben, kan ik niet garanderen, maar wel dat Wu Wei je graag op weg helpt om deze te vinden. Een moment van rust, stilte en relaxatie is wel iets dat ik je kan beloven. Wu Wei laat bewust maar een aantal bezoekers toe om drukte te mijden en u als bezoeker een zorgeloze dag te garanderen.

Ben je nog zoekende naar een plek om te ontspannen in een unieke setting, bezoek dan zeker eens Wu Wei Wellness Center in Kortrijk. Naast hun aanbod in wellness herbergen zij ook nog een wellness hotel en een meeting, events en teambuilding center. Alles onder één dak, kleinschalig en gezellig!

Info en beschikbaarheid: