Bulldog Skincare: Man’s best friend

Bulldog Natural Skincare

Bulldog Skincare Original Moisturizer

Een tijdje geleden kreeg ik een pakketje toegestuurd van Bulldog. En ja , deze zijn intussen uitvoerig getest. Dus krijgen jullie nu de eer om als eerste mijn bevindingen te lezen.

Voor de leken onder ons: watis Bulldog? Nee, geen uit de kluiten gewassen hond. Bulldog is een Brits merk met een heus gamma natuurlijke gezichtsverzorgende producten voor heren.

De producten van Bulldog bevatten geen parabenen, kleurstoffen of synthetische geurstoffen. In plaats daarvan zitten ze boordevol essentiële oliën en diverse ingrediënten om een superproduct te kunnen aanbieden.

Tegenwoordig beweren nogal wat producenten dat er geen schadelijke of overbodige stoffen in hun producten verwerkt zitten. Bulldog kan dit ook aantonen door middel van hun Cruelty Free Logo (konijntje). Dat is terug te vinden op elke tube.

Nu we weten wat Bulldog is en waarvoor het staat, kunnen we nu even ‘the real stuff’ in de kijker zetten!

Wat ik heb getest en wat ik zal bespreken zijn de Original Moisturizer, Original Face Wash and Original Face scrub.

Als vocht inbrengende crème, bieden ze de Original Moisturizer aan. Het is een crème die heel goed en snel door de huid geabsorbeerd word. Vanaf het eerste moment voel je je huid herleven en gehydrateerd worden. Hij smeert heel makkelijk open en laat je achteraf niet zitten met een vettige huid. Ikzelf dien hem wel een tweede keer aan te brengen op de drogere plaatsen (lees: kin en neushoeken). Wat betreft de geur kunnen we rekenen op de inhoud van 8 essentiële oliën. Even op een rijtje: bergamot, citroen, limoen, geranium, boom mos, patchoeli, vetivert en armoise-olie.

Bulldog Skincare Original Face Scrub

Wat betreft anti-oxidant bevat hij als actief ingrediënt groene thee en de natuurlijke vocht inbrengers zijn groene algen. Tenslotte hebben we nog  konjac mannan en vitamine E die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft.

De Orginal Face Scrub van Bulldog is er eentje met een grove korrel (kokosnoot schaal) en lichte korrel (puimsteen). Persoonlijk verkies ik een lichtere korrel omdat ik een gevoelige huid heb. Maar dat is louter persoonlijk. Zoals bij elke scrub mag je deze maar één keer per week gebruiken. Je huid moet nog nieuwe cellen kunnen aanmaken, hé, gasten!

Bulldog Skincare Original Face Wash

Net zoals de Moisturizer bevat ook de Face Scrub de 8 essentiële oliën.  Maar er is meer: shea boter (vochtinbrenger),  rozenbottelolie om zo aangenaam de huid te exfoliëren (verwijderen van dode huidcellen) .

Om de huid optimaal te reinigen, stelt Bulldog de Original Face Wash voor.  Ook hier vinden we dezelfde basisingrediënten en dus ook de geur terug die de andere producten in de Bulldoglijn typeren..

Wat er echt merkbaar aanwezig is, is groene thee. Ideaal om geïrriteerde en zwellende huid te verminderen.  Gevoelige huid, waar ik zelf mee opgescheept zit, wordt door de groene thee verzacht.

Het is een zachte emulsie die net genoeg schuim geeft. Ik neem hem mee onder de douche en masseer het zachtjes in en spoel het er weer af. Wat me opviel na het gebruik van deze face wash is dat je huid niet trekt en droog aanvoelt, de huid is nog altijd gevoed.

Na the facts, krijgen jullie nu the figures: Original Moisturizer € 8.20 , Original Face Scrub 6.80 € en Original Face Wash € 6.10 (prijzen op moment van aanvang testperiode)

Online zijn deze producten te verkrijgen bij www.meetthebulldog.com