Menaji Skincare for the confident man!

Menaji, Skincare for the confident man

Wat ik nu ga bespreken, is op z’n minst speciaal te noemen en waarschijnlijk voor sommigen een brug te ver. Wij, van Male Avenue, zijn niet van een kleintje vervaard en dus willen we ook wat komt met een open mind beoordelen. Iemand die zich verzorgt, die ziet er goed uit en dat reflecteert zich dan weer in iemands zelfvertrouwen.

Ok, zit je goed? Wat zou je zeggen als we even de mosterd halen bij de filmindustrie? Juist. Dat was het uitgangspunt van celebrity make up artist Michele Probst om haar cosmeticalijn voor mannen, Menaji, aan de man te brengen. Mënaji is een lijn cosmetica producten voor de man die naast het verzorgen ook  de imperfecties van de huid wil wegwerken.  Concealen zeg maar.

In Amerika is het merk aan een opmars bezig. Dit om de eenvoudige reden dat de producten van Mënaji niet opvallen:  geen glinsteringen, geen masker effect, niets. Het mengt perfect samen met de huid.  Want hoe graag we er ook goed uitzien: we willen niet dat het opvalt dat we make-up gebruiken.  Daarom spreken we hier niet het m-woord. Voor ons heren is dat not done. We gaan het een andere wending geven en noemen het verbeteren!

Als enige mannelijke blogger in Europa heb ik dus de eer om Mënaji te introduceren via Male Avenue. Inderdaad lezers: jullie gaan de eersten zijn die met de producten van de lijn zullen mogen kennis maken.

Genoeg gepraat, tijd om eens over de producten zelf te hebben.

Van de verschillende producten die ik van Michele toegestuurd kreeg, zal ik vandaag de drie  belangrijkste reviewen.  Binnenkort worden de andere producten eveneens toegelicht.

Menaji Skin Care After Shave Menaji Camo Stick Menaji HD Powder

Eerste product op de lijst is de Power Hydrator (After Shave Moisturizer). Het woord zegt het eigenlijk al zelf.  Hiermee gaan we onze huid, die regelmatig blootgesteld word aan scheren en de daaruit voortvloeiende wondjes en rode huid, volop hydrateren. Het is een hele lichte lotion met plantaardige anti oxidanten die gecreëerd werd op basis van kamille, groene thee, vitamine E en aloë vera. Deze ingrediënten hebben een verzachtende werking en zijn ideaal om jezelf te soigneren na het scheren. Hylauronzuur zorgt dan op zijn beurt  dat het vochtgehalte op peil blijft en dat de rimpeltjes vervagen.

De aandachtige lezer heeft het al opgemerkt: je gebruikt de Power Hydrator na het scheren maar ook als gewone dagelijkse vochtinbrenger. De flacon bevat een handige doseerdop en veel is er niet van nodig om heel je gezicht te hydrateren; een notendop volstaat. Je brengt hem het best op je gelaat aan met je vingertoppen.

Last but not least: hij is toepasbaar op zowat alle huidtypes. Zelfs ik, die een gevoelige huid heb, ondervind er geen problemen mee.  Hij verzacht enorm en het rode trekt razendsnel weg en je huid voelt net goed genoeg gehydrateerd.

Next in row is de Mënaji Camo Stick. Een concealer, zeg maar. Hij komt in drie kleuren: light, medium en bronze. Ideaal voor het verbergen van littekens, bultjes en roodheden. En echt waar heren: hij doet zijn werk.  Hij is niet op te merken eens hij is aangebracht. Hij mengt zo goed met de huid dat er haast sprake is van een naadloze overgang. Ik raad jullie aan om hem met je vingers aan te brengen. Een beetje van de stick op je vingers nemen en dan aanbrengen op de gewenste plaats en zachtjes aanstippen. Op de foto hieronder zie je hoe je dit kan doen.

Menaji Skincare Menaji Skincare Menaji Skincare

Deze stick is speciaal gecreëerd voor mannen en de mannenhuid. Hij bevat jojoba en vitaminen en wat ikzelf positief vind, is dat hij een SPF 8 + Hypoallergeen-label heeft.  Met andere woorden: hij beschermt deze plek tegen de zon. Dus onthouden heren, hij camoufleert en is nog nuttiger door zijn beschermende factor. Het is een discrete applicator niet groter dan een lippenbalsem waardoor je snel kan corrigeren.

Een glimmend gezicht (lees: oliegezicht) is ook maar niets. Ook daar hebben ze bij Mënaji aan gedacht want daarvoor ontwierpen ze het HD-poeder.

Menaji Skin Care Menaji Skin Care Menaji Skin Care

Hierover kreeg ik al vragen nog voor m’n review geschreven was. Wat men wilde weten was of het glinsterde en of het op te merken was.  En nee hoor, het glinstert niet en het is niet op te merken. Ikzelf heb twee kleuren getest, nu aan jullie om te oordelen welke het best is. De eerste foto is helemaal zonder enige applicatie de tweede is de Light en de derde Medium.

Menaji Skincare Menaji Skincare

Dit poeder is het van het onder professionals en bovendien HD proof. Zelf in de lastigste situaties (bv. wanneer je zweet zoals een rund) blijft het mooi zitten.

Ook dit poeder is uitgerust met een beschermende factor 15 en vitamine C + E en komt in drie tinten: light, medium en bronze.

Het HD poeder word geleverd met een spons applicator maar ikzelf verkies toch een kwast omdat deze beter verdeelt. Ik ben ook geen expert maar geef jullie graag degelijke info.

Gebruik hier niet te veel van want dan zou het wel kunnen opvallen. Aan de foto’s kan je zien dat je best je kaken, voorhoofd en beetje van de nek aandoet met de kwast of spons. Ikzelf verkies de kwast boven de spons, maar dat moet ieder voor zich uitmaken, natuurlijk.

Dus nu even mijn mening hierover. De concealer is zeker een blijver om grote problemen zoals littekens en scheerproblemen te verbergen. Het poeder is meer voor een speciale aangelegenheid. Maar dat moet ieder voor zichzelf uitmaken natuurlijk.

Alle deze producten kunnen online gekocht worden op de website van Mënaji.  Op dit moment worden deze producten nog niet te koop aangeboden in Europa, maar wie weet komt hier binnenkort verandering in?

Voila hopelijk zijn jullie niet te gechoqueerd en heb ik jullie wat kunnen bijbrengen.

Wat jullie erover denken lees ik graag in de comments.

Bij leven en welzijn.

Groet ik u!