Neushaar? Oorhaar? Banaan in je oor?

Philips  NT9110/30

Zeg nu zelf: er zijn plezantere zaken dan haargroei op plaatsen waar er beter geen zou zijn. Voorkomen is niet mogelijk, maar gelukkig zijn er oplossingen zoals zal blijken uit onderstaand artikel.

Elk gekend elektronicamerk heeft wel één of meerdere trimmers in zijn gamma. Het zou me te ver leiden om ze allemaal te bespreken, vandaar dat ik me zal beperken tot de trimmers die ikzelf heb getest (geloof me vrij: er zijn er al een paar de revue gepasseerd). Momenteel gebruik ik een trimmer van Philips: de NT9110/30. Het is een trimmer om neus-, oor- en wenkbrauwhaar binnen de perken te houden.

Het is een handig apparaat, want naast de functie die ervoor zorgt dat je neus en oren haar-vrij blijven, is het mij te vooral te doen om hoe het kleinood komaf maakt met zware wenkbrauwen. Gezien ikzelf gezegend ben met zware wenkbrauwen, was ik onmiddellijk verkocht. Zeg nu zelf: er zijn aangenamere dingen dan je wenkbrauwen met een pincet te plukken of een schoonheidsspecialist(e) dat voor jou te laten doen. Hieronder volgt een korte beoordeling van functies van dit apparaat:

Philips NeustrimmerNeustrimmer: werkt goed maar vraagt toch enige ervaring en precisie. Een veiligheid zit er niet op en als niet goed oppast zit je zo met een gaap in je neus;

Oortrimmer: niet getest en ik ken ook niemand in mijn omgeving die al enige nood zou hebben om deze functie te gebruiken. Maar net zoals bij de neus: het lijkt met niet meteen handig om dit met dit apparaat te doen;

Wenkbrauwen: het zou een wonder mogen heten dat één enkel toestel plukken overbodig maakt. Je hebt de keuze uit twee opzetstukken om je wenkbrauwen korter of langer te trimmen. Ikzelf ga meteen voor kort maar stel gauw vast dat toch niet alles er mooi en gelijk afkomt. Het is dus noodzakelijk om je wenkbrauwen achteraf met een tondeuze en een fijne kam bij te werken.

Babyliss neustrimmer

De voorganger van mijn Philips trimmer was er eentje van Babyliss. Wanneer mijn huidige neustrimmer de geest geeft, zal deze zonder twijfel opnieuw een plaats krijgen in mijn badkamerkast.
Momenteel heeft Babyliss slecht één neustrimmer in zijn gamma: het model e600/xe. En voor mij steekt deze met kop en schouders boven de rest uit. Je mag er dan alleen maar neushaar mee kunnen verwijderen; hij verwijdert het haar heel precies en heel kort. De meegeleverde veiligheid behoedt je voor snijwondjes en als je ’s morgens nog één en anders wil bijwerken, kan dat in no-time. Bij de huidige Philips trimmer is het aan te raden wat meer tijd te nemen, wil je je zelf niet nodeloos verwonden. Beiden modellen van Philips en Babyliss zijn te verkrijgen in de meeste elektronica zaken.
De prijzen voor deze apparaatjes zijn respectievelijk + € 15 voor Philips en voor + €10 voor Babyliss.