L’Oréal Professionnel Homme: wapen je tegen haaruitval

L'oréal Professionel Homme

Haaruitval: het is iets waar heel wat mannen mee geconfronteerd worden.  Soms al op heel vroege leeftijd.  Leuk is het niet.

Gelukkig bestaan er heel wat middeltjes om haaruitval en kaalheid tegen te gaan.  Toegegeven: het één wekt al wat meer vertrouwen dan het ander maar in een hoekje zitten kniezen over je steeds dunner wordende haardos is geen optie meer!

L’oréal Professionel Homme steekt een helpende hand uit met hun Fiber Rescue-programma.  Een driestappenplan voor wie met de handen in het… euhm… (uitvallende) haar zit.  Dit zowel op vlak van verzorging (shampoo) als op vlak van styling (gel).  We bekijken het even van kortbij.

Fiberboost

L'Oréal Professionnel Homme Fiberboost

Alles begint met schoon haar.  Logisch ook dat de eerste stap in dit programma een versterkende shampoo is.  Fiberboost is een shampoo op basis van twee heel belangrijke elementen: intra-cyclane en guarana.

Intra-cyclane is een revolutionair gepatenteerd molecuul dat de haarvezel van binnenuit versterkt.  Heel belangrijk, want gezond haar begint van binnenuit! Guarana heeft dan weer tot doel om de hoofdhuid te stimuleren en energie te geven.    Het resultaat is een onmiddellijk herstellend en stimulerend effect.

Bovendien heeft de shampoo een zeer fris en mannelijk parfum en oogt je haar schoon en gezond.  De shampoo zelft doseert heel makkelijk, dus je hebt er niet veel van nodig.

Renaxil

L'Oréal Professionnel Homme Renaxil

Mannen die kampen met een vergevorderde vorm van haaruitval kunnen een beroep doen op Renaxil.  Het is de eerste haaruitval-spray die haaruitval na 6 weken gebruik aanzienlijk vermindert.

Ook hier liggen twee bestanddelen aan de basis van de succesformule: aminexil en madecassoside.  Een heel mondje vol, inderdaad.  Maar ik leg je hieronder uit wat deze ingrediënten doen.

Aminexil gaat de verharding van het collageenomhulsel rond de haaraanzet tegen en helpt op die manier ervoor te zorgen dat het haar beter verankerd wordt in de hoofdhuid. Resultaat: meer haar op je hoofd, minder in de badkuip.

Het tweede bestanddeel met de onuitsprekelijkne naam madecassoside bestrijdt micro-irritaties die aan de basis van de haaruitval liggen.

Het gebruik is uiterst eenvoudig.  Na het wassen, kam je je haar in een aantal zijlijnen.  Vervolgens spuit je een vijtal keer per zijlijn en masseer je het product goed in op de hoofdhuid.  Je wordt onmiddellijk een fris gevoel gewaar.  Nadien hoef je niets uit te spoelen en mag je je haar stylen zoals je dat gewoon bent om te doen.  Gemakkelijk toch?

Fibersculpte

L'Oréal Professionnel  Homme: Fibersculpte

Na het wassen en verzorgen, is het voor heel wat mannen belangrijk om hun haar in vorm te  brengen.  Uiteraard zonder dat je gel of lak je haar uitdroogt en op die manier weer beschadigt.  Daarom riep l’Oréal Fibersculpte in het leven: een verdikkende gel op basis van polyform en guarana.

Polyform maakt het haar voller en zorgt dat je het met veel gemak in model kan brengen.  Terwijl guarana opnieuw zorgt voor dat revitaliserend en stimulerend gevoel.

Fibersculpte laat zich heel makkelijk aanbrengen.  Wanneer je de gel voor het eerst bekijkt, lijkt het alsof deze nogal waterachtig is.  Dat is slechts schijn.  Een klein beetje gel volstaat om je haar mooi in model te zetten zonder dat het het haar overdreven nat maakt of belast.  Het resultaat is mooi glanzend, gestyled haar dat voller lijkt dan ooit voorheen.

Prijskaartje?

Wat kost dit anti-haaruitvalprogramma nu?  Wel, ik kan je verklappen: echt goedkoop is het niet.  Maar… quality has its price en voor iets dat bewezen werkt, moet je dat er graag voor over hebben.  Ik zeg wel bewezen, want de persoon die deze producten voor mij een zestal weken heeft uitgetest is er in elk geval zeer over te spreken.  Maar goed, terug naar de prijzen.

Fiberboost Shampoo kost € 13 voor 250 ml.  Renaxil Spray kost € 42.50 voor 125 ml en voor de Fibersculpte gel moet je € 16.70 opdiepen uit je portefeuille.  Zoals ik al zei: not cheap, but worth every penny!