Gillette ProGlide: Wanneer scheren glijden wordt!

Gillette ProGlide

Welke man heeft nu geen producten van Gillette in zijn kast staan?

Mijn eerste scheerervaring was er een met een klassiek scheermesje; de toen nog heel inovatieve Gillette Mach 3. Ik ben altijd blijven vasthouden aan het nat-scheren en de producten van Gillette.
Vandaag heb ik de Mach 3 ingeruild voor het Gillette ProGlide-scheermesje en bij horende gel. Wat me meteen opviel bij het aanbrengen van de scheergel is de zachtheid en de structuur ervan. Het verschil met andere scheergels en –schuim is zo waarneembaar. Breng een notendopje van de gel aan in de palm van je hand en breng die licht masserend aan op de huid. De gel is niet agressief voor je huid, want van roodheid en irritaties achteraf is er geen sprake.

Het scheren op zich is een waar plezier. Het ProGlide-mesje glijdt als het ware voor de huid en in no-time ben je van je baard (al dan niet een beginnend exemplaar) verlost. Het scheermesje is uitgerust met een lubastrip: een groene streep die de levensduur van je mesje aangeeft. Weg groene strip, goodbye mesje. De lubastrip bevat minerale olieën waardoor de mesjes zelf makkelijker over je huid glijden.

Gillette ProGlide

Dankzij de nog dunnere mesjes, wordt het scheren een ware beleving en heb je van dat ‘trekkend’ gevoel achteraf ook geen last meer. Een ander pluspunt aan het ProGlide-scheersysteem is het extra mesje bovenaan waarmee je de haartjes onder je neus kan wegnemen of bakkebaarden kan corrigeren. Ikzelf gebruik de Gillette Fusion en het verschil met deze precisietrimmer is dat hij nog korter en preciezer kan scheren.

Een scheermesje komt altijd met een station om het in op te bergen. Meestal is dit een plastieken bakje waar je het mesje in weg klikt. Dit is hier niet anders, alleen: doordat je dit plastieken opbergbakje rechtopstaand in je kast kan plaatsen, neemt het nog een fractie van de plaats in die het vroeger nodig had. Misschien niet voor iedereen een must, maar gezien ik zelf niet over al te veel bergruimte beschik in mijn badkamerkast aanzie ik dit zeker als een pluspunt.

Gillette: the best a man can get. Al jaren de slogan en dat hebben ze te danken aan het feit dat ze zichzelf steeds opnieuw blijven uitvinden en de lat voor zichzelf steeds hoger blijven leggen. Iets waar ze met glans in slagen. Aan alle heren die nat scheren en aan zij die het nog niet doen: doe de test en vergelijk! Echt een keeper. Mijn conclusie is: let’s ProGlide everyone!