Swarovski lanceert nieuwe collectie voor heren in najaar van 2012

Swarovski

Heren, zet u schrap, want dit najaar laat Swarovski een compleet nieuwe collectie herenjuwelen op je los.  Diamanten mogen dan a ‘girl’s best friend’ wezen, Swarovski kristallen zijn bij de heren aan een opmars bezig.

De eerste Swarovski-aanval op het mannenbastillion dateert al weer van twee jaar terug.  Niet zonder succes, want de nieuwe collectie borduurt voort op de creatieve doch gewaagde maar geheel eigentijdse stijl van de eerste collectie.

Swarovski kiest resoluut voor robuuste, mannelijke sieraden met donkere kristallen, die toch verfijnd afgewerkt worden met fijne materialen als leder en metaal.  Dankzij de bewerking in filigrain krijgt het kristal dat subtiele; een onopvallende aanwezige klasse, zeg maar.

De nieuwe collectie is uit te tekenen in een viertal hoofdlijnen: Sinous, Somber, N The Skull en Sympathy.  Iedere lijn borduurt voort op een eigen karaktervol thema.

Zo staat in de Sinouslijn de slang centraal.  De gegroefde cobra is van gematteerd RVS, wat zorgt voor een vintage uitstraling.  De kop is helemaal bedekt met pavé kristal.  Binnen deze lijn zijn een armband en ketting verkrijgbaar.

Swarovski Somber Pendant Cross

Met Somber duiken we in een heroïsch verleden zonder de eigentijdse look and feel van de collectie los te laten.  Ook enige symboliek is deze lijn niet vreemd wanneer er gekozen wordt voor het kruis.  Bij de ketting hangt het kruis aan een collier van zwart PVD.  De voor- en zijkanten van dit elegante kruis zijn versierd met perfect facetgeslepen rechthoekige kristallen.  Deze manier van afwerking is ook terug te vinden in de sleutelhanger, de ring, het armbad en de bag charm.  Hoewel ik niet het type ben dat graag nekversieringen draag, behoort het dragen van het Pendant Cross nog tot de mogelijkheden.  Geef mij maar een ring, armband en af en toe een horloge.

Swarovski N The Skull

Met N The Skull gaan we resoluut de rocktoer op.  De schedel, die in een vorige collectie ook al te zien was, maakt ook dit najaar weer z’n opwachting.  Om het geheel een speels accent mee te geven, werd een koptelefoon toegevoegd.   Het grote zwarte kristal van de schedel is perfect facetgeslepen en versierd met ton-sur-ton pavé minikristallen. Deze kristallen zijn bevestigd op de koptelefoon die aan een opvallend collier hangt, die dit seizoen is uitgevoerd in zwart PVD.  Speels wordt het helemaal nu Swarovski binnen dezelfde lijn ook manchetknopen, een sleutelhanger en zelfs een bijpassende ring uitbrengt.

Swarovski Sympathy Bracelet

Tot slot nog even iets over de Sympathy lijn; mijn absolute favoriet!  Deze bestaat enkel uit een armband die vervaardigd is van donkerbruin hout en grijs kristalkeramiek dat gecombineerd wordt met één zwarte facetgeslepen kristal.  Dat laatste dompelt het geheel onder in de gekende Swarovski-klasse.

Swarovski Iphone Case

Zoals je al hebt kunnen merken zijn er binnen elke lijn andere creaties verkrijgbaar zoals sleutelhangers, armbanden, hangers, een Iphone case en ja, zelfs soms een USB-stick.  De Iphone case vind ik een luxe maar toch een hebbeding! I want it to come my way … niet om te pronken maar gewoon om very classy te gaan. En ja misschien toch een beetje te pronken. We zijn nog altijd mannen, right?

Van gewaagd tot aristocratisch chique over klassiek tot eigentijds: deze collectie heeft het allemaal in zich.  Het leidt dan ook geen twijfel dat deze collectie vlot de weg naar de moderne man zal vinden. Dit najaar in elk Swarovski verkooppunt! Be there or square!