Nuxe Men

Nuxe Men

 

Een tijdje geleden ben ik gestart met het ontdekken én testen van de producten van het Nuxe Men gamma.

Toegegeven: je ziet soms door het bos de bomen niet meer.  Er is een waaier aan scheerschuim en dito gels te verkrijgen in de handel.  Een groot deel ervan heb ik al getest, soms met wisselend succes.

Het heeft niet lang geduurd voor ik uitkwam bij scheergels. Ze dragen mijn absolute voorkeur weg want ze zijn makkelijk aan te brengen en te doseren.

Nuxe Men wil een antwoord bieden op de noden van de hedendaagse man.  Ze doen dit met vier essentiële producten.

Het volledige gamma is voorzien van een goede doch discrete scent bestaande uit bergamot, patchouli en ceder. Zeg maar een houtachtig en redelijk kruidig parfum maar toch heel subtiel.

Wat stond er bij mij op het testlijsje? Scheergel, Multi-Purpose Shave Balm en Eye Cream (dat laatste laten we nu even ter zijde).

De scheergel van Nuxe Men heeft de eigenschap om de irritaties tegen te gaan, hypoallergeen te zijn en géén parabenen te bevatten. Nauwkeuring scheren vormt met deze gel geen probleem, je mesje glijdt vlot terwijl sandelhout en kurkboom je huid herstellen.

Door de aanwezigheid van ureumderivaat gaan de haartjes opzwellen zodat ze makkelijk kunnen worden weggeschoren en ingegroeide haartjes niet langer een spelbreker vormen.

Om het irriteren tijdens het scheren een halt toe te roepen, bevat deze gel plantaardige glycerine. Dat is net hetgeen ik super vind aan dit product want zelf heb ik ook snel te kampen met irritaties tijdens én na het scheren. Na een lange test te hebben uitgevoerd moet ik grif toegeven dat ze hun beloften hieromtrent echt wel nakomen.

Helemaal verdwijnen doet de irritatie natuurlijk niet maar het blijft binnen de perken…  Het moet gezegd zijn:  een ideale scheercompagnon die de gevoelige huid enorm verzacht.

Sinds ik deze gel gebruik, heb ik geen last meer van ingegroeide haartjes, dus ook geen irritatie meer hierdoor.

Om jezelf optimaal te beschermen brengen we na het scheren de Nuxe Men After Shave Balsem aan.

Deze balsem heeft een driedubbele werking:

  • Kalmeert: hiervoor zorgt de combinatie van sandelhoud, kurkboom met extracten van eik en haagbeuk;
  • hydrateert 24 u: door aanwezigheid van bladeren van apenbroodboom;
  • vermoeidheid werend: door extract van de auracaria.

Eens je de snel intrekkende balsem aanbrengt, ervaar je een gevoel van comfort en zachtheid.

Door het maken van 75ml-verpakkingen zijn de producten ideaal voor on the go en op reis. Strakke en klassevolle verpakking en gemakkelijk doseerbaar.

Wat wil een man nog meer?

Beide producten zijn te verkrijgen bij de apotheek en parafarmacie:

  • Scheergel 150ml: € 12.50 – 75ml: € 7,00
  • Balsem 20 ml: € 22.40