Braun: Waterflex

BRNWTRFLXPGSRCFBTY-(1)Een man en scheergerei, het is me wat. Ik heb het bijna allemaal al geprobeerd. Van antiek tot hypermodern. Soms zie je door het bos de bomen niet meer. Vinden jullie ook niet? Toch komt Braun met iets heel interessants op de proppen.

Voor mij moet het scheren op zich aangenaam zijn en snel vooruitgaan. Ik ben iemand die al jaar en dag nat scheert. Aangezien ik een droog en redelijk gevoelige huid heb durven scheermachines wel eens voor een serieuze irritatie zorgen. (niet dat sommige scheermesjes dat ook doen natuurlijk)

BRNWTRFLXPGSRCFBTY (2)

Het leuke aan de Waterflex is, is dat je hem kan gebruiken in combinatie met schuim en onder de douche. Zalig, al zeg ik hetzelf. Je hoeft niet meer eerst je te scheren, nee. Je kan gewoon gewoon meteen de douche in.

Deze ‘aquatische’ manier van scheren heeft niet alleen een invloed op de huid maar ook op het ontwerp van het scheerapparaat. Het water verzacht de baardharen en het schuim of de gel verminderen de frictie met de huid. De beweegbare scheerkop werd speciaal ontwikkeld om makkelijk met de contouren van het gezicht mee te bewegen en glijdt vlot op water, gel of schuim. Doordat het scheerapparaat zo soepel over de huid beweegt, wordt de kans op irritatie door frictie geminimaliseerd. Na de scheerbeurt voelt de huid dan ook fris en comfortabel aan.

BRNWTRFLXPGSRCFBTY (4)

Hier heb ik nog wat handige scheertips voor jullie:

 • Zorg er steeds voor dat je scheerapparaat opgeladen en dus klaar voor gebruik is.
 • Zijn je baardharen vrij lang omdat je je enkele dagen niet geschoren hebt, gebruik dan eerst een
  trimmer.
 • Zin in een zintuiglijke scheerervaring, dan is de Braun WaterFlex die gebruikt kan worden met water en schuim, het perfecte toestel.
 • Zorg ervoor dat je de huid van extra gevoelige plaatsen zoals de hals opspant met je andere hand tijdens het scheren.
 • Probeer een gelijkmatige druk uit te oefenen voor het beste en meest comfortabele resultaat.
 • Reinig regelmatig je scheerapparaat. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kan dit met een eenvoudige druk op een knop.

BRNWTRFLXPGSRCFBTY (3)

Wat mij betreft is dit een ideale combinatie om nat en elektrisch scheren te combineren.

Scheer jij je nat of droog? Laat het me weten in de commets.

Beschikbaarheid en prijs:

 • verkrijgbaar in blauw, zwart en rood
 • € 139
 • Bij o.a. Krefel en andere elektrozaken