Eucerin soft pH 5 en Eucerin Douche Olie

Eucerin

Eucerin? Zegt jullie dat wat? Het merk komt uit de dezelfde stal als de producten van Nivea en Labello.  Het zijn betaalbare producten met een goede prijs-kwaliteit-verhouding en al jarenlang een vaste waarde in de badkamer bij vele families.

Tot nu toe heb ik het nog niet vaak gehad over douchegels en badproducten. Met dit artikel komt hier dus verandering in.

Douchegel Eucerin soft PH5

Dit zijn de twee doucheproducten die ik getest heb: Eucerin pH5 Soft Shower Gel en pH5 Douche-olie.

De eerste waar ik mezelf mee onder handen nam, was de Soft Shower Gel. De naam zegt al veel over het product zelf: een zachte douchegel die voldoende schuimt; een aangenaam zachte wasemulsie, zeg maar. Het vochtgehalte en de weerstand van de huid blijft gegarandeerd door de combinatie van pH5 citraatbuffer en extra milde tenside.  Ze beschermen de huideigen enzymen en versterken de zuurmantel.

Ideaal voor de heren onder ons die af te rekenen hebben met een gevoelige huid. Geen overdadig parfum aanwezig maar wel een zachte geur die wat mij betreft voldoende is en niet in hogere mate aanwezig dient te zijn.

Eucerin Douche Olie PH5

Voor gentlemen met een droge huid hebben we  de pH 5 Douche-olie. De geur kan je een beetje vergelijken met deze van de douche- en badolie van Nivea. Het schuimende aspect is hier (wat normaal is) minder aanwezig daar we ons wassen met een product op basis van olie.

Samengevat zal deze douche-olie de lipiden van de huid intensief aansterken, waardoor de huid voldoende gehydrateerd blijft en dus niet droog gaat aanvoelen.

Aangezien ik niet echt last heb van een droge huid, gaat mijn voorkeur vooral uit naar de pH5 Soft Shower. Het is een ideale douchegel met handige doseerdop.  De flacon ligt goed in de hand en kan zowel door vrouwen als mannen worden gebruikt (neutrale uitstraling).

Beiden kosten rond de  € 8 en je hebt er weinig van nodig. Dus economisch is-ie ook al!  Bovendien zijn de Eucerinproducten bij quasi elke apotheker verkrijgbaar.