Zeg ‘ja’ aan Head & Shoulders en ‘nee’ tegen roos

Head &  Shoulders Classic Clean

Head &  Shoulders Classic Clean ConditionerIk ken heel weinig mensen die er geen last van hebben: een gevoelige hoofdhuid met bijhorend roos.

Het volstaat om een blik te werpen in de cosmetica-afdeling van je supermarkt om te weten dat er 1000-en-een middeltjes bestaan om roos weg te werken. Maar al te vaak wordt een schitterend resultaat beloofd, maar zelden krijg je dat ook.
Niet zo bij Head & Shoulders; sinds jaar en dag de nummer een als het komt op roosbestrijding. Tegenwoordig biedt het merk een waaier van shampoos en conditioners aan voor zowat elk haartype.

Ikzelf testte de Head & Shoulders Classic shampoo en conditioner. Niet echt voor een bepaald haartype maar gezien ik niet echt weet tot welk type mijn haar zou behoren, leek me dit de beste oplossing.
En dat bleek ook zo te zijn want al na de eerste wasbeurt met Head & Shoulders voelde mijn hoofdhuid ‘lichter’ aan. Mijn haar voelde zuiver schoon en veerkrachtig aan en – last but not least – mijn roos was verdwenen als sneeuw voor de zon.
De nabehandeling met conditioner is niet verplicht maar is een goede aanvulling voor wie z’n haar een extraatje wil gunnen.
Head & Shoulders Classic geeft je wat de naam al laat vermoeden: een klassiek ogende en geurende shampoo zonder veel franjes maar die doet wat hij belooft: verzorgen van je haar en je verlossen van roos.
Het gamma van Head & Shoulders is in de meeste supermarkten en drogisterijen te koop en komt in een waaier van variëteiten. Heb je gekleurd haar, droog of beschadigd haar, wil je je hoofdhuid verfrissen met een mentholoplossing of heb je daarentegen last van vettig haar dat je de nodige hoofdbrekens bezorgt: Head & Shoulders heeft voor elk type een aparte oplossing.
Prijs varieert naargelang de gekozen shampoo en verpakking (want naast de gewone verpakkingen komt Head & Shoulders ook in XL-verpakkingen) tussen € 3,5 en € 6,5.