Rebel At Heart

Thomas Sabo - Rebel At Heart

Thomas Sabo is geen onbekende in het wereldje van glitter en glamour, want met verschillende succesvolle juwelencollecties is het bedrijf een internationaal succesmerk geworden.

Rebel At Heart is het eerste mannenparfum dat Thomas Sabo op de markt brengt.  Meesterparfumeur Mark Buxton tekende present om de geur te creëren.  Toen ik het pakketje aankreeg was ik dan ook heel benieuwd naar hoe deze geur mij zou bevallen.

Wat parfums betreft, ben ik iemand die nogal vlug een oordeel velt op basis van de verpakking, de flacon en de kleur van het parfum.  Toegegeven: toen ik het zwarte doosje zag, met daarin de zwarte flacon in de vorm van een wereldbol, had ik zoiets van: ‘ai, voor mij zal deze geur té zwaar zijn’.

Maar wie niet waagt, niet wint. Onder dat motto heb ik het parfum getest en… goed bevonden! Niets van al mijn vooroordelen bleek te kloppen.  Zo is de geur om te beginnen helemaal niet zwaar.  Je hoeft dus helemaal geen rijzige man te zijn om met dit parfum op te lopen.  Integendeel!

Thomas Sabo - Rebel At Heart

De extravagante, houtachtig-aromatische compositie biedt kruidige geurnoten die de rock ‘n’ roll vibe benadrukken.

Allereerst komen kardemom, kaneel en bittere sinaasappel in de top naar voren. Vervolgens vinden we in het hart akkoorden van kruidnagelknop, laurierblad, komijn en cederhout. Tonkaboon, vetiver, patchouli, wierook en white musk geven de compositie in de basis een mysterieus open einde.

Voor wie perfect wil ‘blenden’ met zijn vrouwelijke wederhelft, is er goed nieuws.  Thomas Sabo lanceerde naast Rebel At Heart ook diens vrouwelijke tegenhanger Glam ’N Soul.  Ideaal dus voor wie als koppel een avondje wil gaan stappen.

De flacon als wereldbol staat symbool voor de ‘wereld van Thomas Sabo’.  Een wereld die niet alleen staat voor juwelencollecties, maar ook voor accorderende geuren.  Over die juwelen van Thomas Sabo voor heren kom ik trouwens later nog eens terug; want da’s een verhaal op zich!

Rebel At Heart is verkrijgbaar als Eau De Toilette, Glam ’N Soul als Eau De Parfum in de Thomas Sabo Shop en de betere parfumzaken zoals Douglas.  Richtprijs is ongeveer € 60.  Geen euro te veel voor zo’n prachtgeur, als je ’t mij vraagt.