De come-back van de Palladium

Palladium

Palla…wat?  Palladium!  In de jaren ’90 waren deze schoenen enorm populair. En hoewel ze nadien niet meer zo nadrukkelijk in het straatbeeld opdoken, zijn ze nu terug van nooit echt weg geweest.

Wist je dat Palladium van oorsprong een Frans merk is dat zijn oorsprong kent in de bandenindustrie.   Wanneer na WO II de bandenindustrie in elkaar stort, besluit het bedrijf schoenen te maken.  Schoenen die gebaseerd zijn op dezelfde techniek als bij de bandenproductie: men versmelt canvas met  rubber.  Op die manier verkreeg met een quasi onverwoestbare schoen.

In 1947 maakt de eerste Palladium boot – de Pampa – zijn entree.  Het schoeisel is meteen een groot succes.  Een mode-icoon is geboren en de rest, as they say, is history.

Het succes blijft echter niet beperkt tot La Douce France. De Pampa Boot verovert het modestraatbeeld en gezien de schoen het schoolvoorbeeld is dat function and fashion één kunnen zijn, geeft hij de extra edge aan je outfit.  De Pampa boot staat voor alles wat urban, rebels en ruig is.  Tegelijkertijd is hij ook technisch vernuft, want Palladium combineert 10% katoen en kwaliteitsvol leder met een stevige en duurzame buitenzool.

Palladium

De herencollectie van Palladium komt in tal van kleurenpaletten, stoffencombi’s.  Er is de keuze tussen de Pampa Hi of het lagere Pampa Oxford-model.  Hoeft het allemaal niet zo gestroomlijnd te zijn voor je? Dan kies je toch gewoon voor de Pampa Baggy met omgeplooide schoentong om je look volledig te ondersteunen.

Men zegge het voort: Palladium, de schoen waarmee je scoort!