Breda? Nou ja, graag!

Breda

Een paar weken geleden ben ik tijdens mijn verlof naar Breda getrokken.  Ik heb bewust een paar weken gewacht met het schrijven van een review omdat iets schrijven in volle euforie nooit goed is.  Ik de indrukken die Breda op mij heeft nagelaten wat laten bezinken.  Slotsom: Breda is méér dan zomaar een stadje in het sympathieke NL…

Breda biedt een waaier aan toeristische mogelijkheden. Het is niet de bedoeling om met dit review een toeristische gids voor Breda te schrijven, maar ik wil één en ander toch wel kort even toelichten.

Breda

Place to stay was Hotel Keyser van de Golden Tulip keten.  Mijn verblijf daar was geboekt via een Bongo-bon (Romantisch Weekend).  Ik ben zelf nog werkzaam geweest in de toeristische sector, dus ik weet welke details belangrijk zijn.  Niets ontsnapte dan ook aan mijn kritisch oog.  Prijs-kwaliteitsgewijs is er op het hotel niets aan te merken.  Bij het inchecken krijg je voldoende informatie over het hotel, maar ook over wat er in de buurt te beleven valt.  En meteen word je ondergedompeld in die gezelligheid en nonchalance die onze Noorderburen zo typeren.  De kamer was ruim en gezellig ingericht en de aanpalende badkamer was netjes (hygiëne is een must).  Eens de bagage op de kamer was en de lange broek ingeruild was voor een korte, kon ik de buurt gaan verkennen.  ’s Avonds werden ik en mijn partner opnieuw in het hotel verwacht voor een veelbelovend viergangendiner. Met hetgeen ik tot dusver had gezien, was mijn nieuwsgierigheid alvast aangescherpt.

Het hotel is pal in het centrum gelegen.  Ik hoefde de straat maar over te steken om me terug te vinden in een gezellige winkelstraat.  Eén van de velen die Breda rijk is, trouwens.  Wat me onmiddellijk opviel was het winkelcentrum De Barones.  Het walhalla voor wie graag shopt.  Hier vind je onder andere een V&D terug.  Vergelijk de keten gerust met een afgestofte Inno van bij ons.  Wie op zoek is naar parfum of een groot aanbod aan beautyproducten, kan dan weer terecht in Sephora.  Het is een Franse keten die ook de heren niet in de kou laat staan.

Verder vind je in de winkelstraten een paar H&M’s terug (er is er zelfs één enkel en alleen voor mannen!).  Zara ontgoochelt dan wel een beetje, want de vestiging in Breda is er slechts één voor vrouwen.  Maar dat gemis wordt dan weer goedgemaakt door de zalige America Today, een tweetal Jack & Jones shops en een WE Men.  Nieuw, voor mij althans, is de keten Shoeby.  Vergelijk Shoeby gerust met Bershka, maar dan iets deftiger qua kledij een ook rustiger naar sfeer toe.

Van al dat winkelen en windowshoppen had ik natuurlijk dorst gekregen.  Het stralende zonnetje en temperaturen van om en bij de 26 graden, zullen hier natuurlijk ook wel voor wat tussen gezeten hebben.  Tijd dus om te verkassen naar een leuk etablissementje. In het hart van Breda vind je op de Grote Markt verschillende leuke tavernes en bistro’s terug. Ja Breda!, Hart Van Breda en Café Sam Sam zijn er maar een paar. De markt staat vol bomen en biedt je dus voldoende schaduw om op adem te komen. Het etablissement dat me het meest aansprak was Ja Breda! Vriendelijke bediening en een leuke kaart met superlekkere snacks. Echt een must visit wanneer je in Breda vertoeft.

Breda

Via de winkelstraat kom ik opnieuw bij het hotel waar – zoals ik al zei – een viergangendiner op me wachtte.  Bij hotelkeukens is het doorgaans erop of eronder, maar deze keuken presenteerde een diner om je duimen en vingers bij af te likken.  De bediening was vlot, vriendelijk en gedienstig.  Ook hier weer ben ik gecharmeerd door de typische Nederlandse manier van doen.

Na het eten trek ik opnieuw richting Grote Markt om op het terras van Café Sam Sam de dag te overlopen.

Een paar drankjes én uurtjes verder, beland ik onpnieuw in het hotel.  Op de kamer maak ik nog snel even gebruik van het gratis WiFi.  Vlug nog even mails checken, Facebook openklappen om de laatste nieuwtjes en roddels na te lezen en daarna… Slapen!  Van al dat gehos wordt een mens moe en meer dan een stevig bed heb je dan niet nodig om de nacht door te komen.

Op het ontbijt valt niets aan te merken.  Het wordt gepresenteerd in een continentaal buffet.  Vinden jullie ook dat jullie op hotel meer eten ’s morgens dan thuis het geval is? De combinatie van vakantie, rust én het uitgebreide aanbod zal hier wel niet vreemd aan zijn.  Na het ontbijt gaat het richting de kamer waar – jammer genoeg –  de koffers al klaar staan om uit te checken.  Het spreekwoord ‘time flies when you’re having fun’ is ook hier weer een waarheid als een koe.  Hoe dan ook: Breda  heeft me verrast, ik heb genoten én ik kom zeker terug!

Nog even alle gegevens op een rijtje:

Slaapmogelijkheden:

Winkelcentra:

Verzorging voor heren (ja ook voor dames!):

Kledij en diverse winkels:

Eet- en drink gelegenheid: