Parijs is nooit ver weg, dankzij ICI paris XL!

Ici Paris XL

Een paar weken geleden werden we uitgenodigd op het persevent ter gelegenheid van de najaarspresentatie van het ICI Paris XL-gamma.

Dit keer een evenement waar hoofdzakelijk de ladies wat aan hebben, maar hier en daar spotte ik toch een aantal manvriendelijke producten.

De merken die mijn aandacht trokken waren Hayasei, Les Couvent Des Minimes, Tweezerman, Christian Breton en Philosophy.

Iets volledig nieuw (voor mezelf dan toch) is Hayasei. Het is een van origine Frans product dat we in het najaar in alle ICI Paris XL-winkels kunnen terugvinden. Hayasei pakt uit met een quick fix product: Skincare Boost (Soin Choc! voor wie ’t liever in ’t Frans leest).  Skincare Boost moet ervoor zorgen dat je gezicht in één oogopslag er goed uit ziet. Gedaan met die wallen, donkere kringen en vale blik. Ze doen dit met de Energy Coach: een pakketje van 6 dosissen dat je snel kan aanbrengen en dat niet vettig.  Handen wassen na het aanbrengen is dus niet nodig. Het andere product dat ik in handen kreeg, waren de gel pads voor de ogen (herinneren jullie nog de gel pads van Montagne Jeunesse?). Een kwartiertje laten rusten op het gebied onder je ogen en alle tekenen van vermoeidheid of jetlag zouden verdwenen moeten zijn. Male Avenue zal een apart artikel wijden aan deze twee producten nadat ze uitvoerig getest zijn. Na mijn gesprek met de producent, zouden de resultaten hoopvol moeten zijn. Ik ben benieuwd!

Tweezerman Hayasei Couvent Du Minimes

Les Couvent Des Minimes is zo’n beetje het kleine zusje van L’Occitane.   Je weet wel: alles puur natuur en zachte geuren. Een gamma dat bestaat uit face scrubs, foot scrubs, hand crèmes, geurwater enz. Omdat ik graag een keer per week scrub ben ik al even aan het rondkijken naar een goede maar niet te aggresieve scrub met een kalmerend effect. En die denk ik gevonden te hebben in het gamma van Les Couvent Des Minimes.  De scrub van Les Couvent Des Minimes is er één op basis van rozenzaad.  Deze pakt de dode huidcellen aan en kalmeert ondertussen de huid. De prijzen van dit product zijn goed: €13 voor 75ml. Oh ja, niet te vergeten: zonder parabenen en kleurstoffen!

Tweezerman dan. Onder het motto, a real men needs a good pair of tweezers (pincette)! Ja, waarom? Wel, tegenwoordig willen we er niet meer uitzien als Bert (cfr. Bert en Ernie) met zijn dikke, vette unibrow. De pincette van Tweezerman ligt goed in de hand en het merk blijft zichzelf constant verbeteren en wint hierbij zelfs diverse prijzen. Zelf beschik ik ook over een exemplaar en met grif moet ik toegeven dat ze precies werken. De Slant Tweezer (zo heet hij) kan je kopen voor de prijs van €25.75. Duur? Ja! Maar andere goedkope merken geven niet het gewenste resultaat. De prijs weegt niet op tegen het resultaat.

Christian Breton Philisophy

Christian Breton was, althans voor mij, ook een onbekend merk. Door een lieve Franse dame werden we van naaldje tot draad helemaal ingewijd in de wereld van de Breton producten. Niet zomaar een merk dat zich weeral eens toewijdt aan het gelaat.   maar specifiek met een knipoog naar de oog huid. Je hebt er maar twee hé, verzorg ze dus. De producten van Breton zijn nog actiever als je bewaart in de koelkast. Op mijn to want list (die maar blijft groeien) staat het volgende product uit hun gamma te wachten om getest te worden: liftox: de eerste botox zonder dat er naalden aan te pas komen. Dit serum verstevigt, vult en lift de huid.

Philosophy was ook van de partij en van dit merk ben ik helemaal weg. Producten die er manvriendelijk uitzien en het ook zijn. Momenteel ben ik de Hope In A Jar aan het testen. Meer hierover in een latere post! Het gamma van Philiophy is eerder klein, maar beter een klein goed dan een groot en slecht gamma. Het volgende dat op mijn lijst staat is hun Microdelivery Peel. Het is een ideaal stappenprogramma om de celvernieuwing een handje toe te steken. Herinneren jullie zich mijn review over de Suki producten? Benieuwd of Philosophy Suki zal overtreffen.

Christof en ik ondergingen ook nog een handverzorging en massage. Echt wel voor herhaling vatbaar en dit met de producten van het huismerk van ICI paris XL: Only You. Men gebruikte een handzeep (€4.95) en lotion (€5.95) (Bjorn) Green Tea en (Christof) Pomegranade.

Een hele dikke merci en proficiat aan de mensen van het persbureau IPXL voor onze invitatie en de super organisatie!!