Scheer glad én gezond met Environ Shave Oil

Environ Shave Oil

Over ‘zich scheren’ is het laatste woord kennelijk niet gezegd.  Wanneer je denkt dat dat het geval is, komen de producenten van scheerproducten wel met iets nieuw op de markt, waardoor de discussie weer oplaait.

Het begint al bij de keuze om nat of droog te scheren.  Ikzelf ben van dat laatste geen fan. Of toch niet meer. Heb het een tijdje gedaan; met heel wat uitslag tot gevolg. Dan maar op de natte manier.  Vroeger had je dan de keuze tussen scheerschuim of -gel. Sinds enige tijd is er een derde mogelijkheid: scheerolie.

Een paar maanden geleden, ontving ik van Environ een pakketje met huidverzorgingsproducten; waaronder een scheerolie. Nieuwsgierig als ik was, ben ik die beginnen testen.

Maar laat ik het eerst even hebben over Environ.  De brand heeft als missieom door middel van wetenschappelijk gefundeerde en geavanceerde technologieën, huidverzorging te creeëren voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud.  Een verzorging die geschikt is voor elk huidtype én elke huidskleur.

Oké, terug naar de scheerolie.  Toen ik hem voor het eerst aanbracht, had ik zoiets van: ‘hier zie je dus niets van”.  Bij scheergel en -schuim zie je heel goed waar en hoeveel je hebt aangebracht.  Bij scheerolie: niets van dat.  Het komt er dus op aan om goed op te letten wat je wel en niet geschoren hebt.  Een nadeel?  Niet echt.  Een gezicht is ook niet zo groot dat je het overzicht dreigt te verliezen, niet?  Je brengt de gel aan op de vingertoppen en brengt die vervolgens aan op een vochtige huid.  Lichtjes inmasseren helpt om je huid mooi egaal in te smeren.

Nadien scheer je je gewoon zoals je altijd doet.  Maar het resultaat – voor mij toch – is niet zoals altijd.  Dat is het grote verschil (ook weer volgens mijn bescheiden mening) met de reeds bestaande scheerschuimen en -gels.  Want daar waar de conventionele producten je huid soms uitdrogen en nabehandeling met een balsem achteraf noodzakelijk is, hydrateert de scheerolie van Environ je huid onmiddellijk.  De gel zelf heeft een licht koelend effect, waardoor de huid acheraf ook niet branderig aanvoelt.  Wie wil kan nog nabehandelen met een after shave balsem, maar echt noodzakelijk vind ik dat niet.

De gel op basis van een olie-gelformule, vergemakkelijkt de scheerbeurt echt.  Tegelijkertijd zorgt ze voor een superieur comfort en ultieme bescherming. Het product heeft een anti-oxiderende, hydraterende en kalmerende werking omwille van vitamine C en E. Tea-tree olie zorgt voor een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Tot slot houdt een lage dosis vitamine A de huid gezond.

Wat? Waar? Hoe?  De producten van Environ zijn in België te verkrijgen bij onder andere Parfuma in Antwerpen. Klik hier om onmiddelijk naar de productpagina te gaan.  De scheerolie kost € 42 voor 50ml.