Facial Fuel No Shine Hydrator van Kiehl’s

Wie onze artikels al heeft doorgelezen, heeft het alvast gemerkt: het is heel belangrijk om je huid te hydrateren.  Tegenwoordig volstaat het niet meer dat manlief de beauty case van mevrouw opent om vlug even haar potje dagcrème te gebruiken.  De structuur van een mannenhuid is immers nogal verschillend dan die van een vrouw en vergt bijgevolg een aparte aanpak.

Deze zomer waren we te gast op de voorstelling van de nieuwigheden van Kiehl’s.  Daar viel mij meteen de Facial Fuel No Shine Hydrator op.  Een mondjevol en geef toe: een benaming die tegelijk heel wat vragen als verwachtingen oproept.

Het product is verpakt in een leuk blauw flesje met drukpomp! Geen geknoei met tubes. Een paar keer drukken en je hebt wat je nodig hebt.  Ben ik helemaal voor; gezien ik ’s morgens niet de wakkerste persoon ben die er rondloopt om Moeder Aarde.

Vooral het woordje ‘Fuel’ in de benaming sprak mij wel aan.  Ik weet niet waarom, maar het roept bij mij zoiets op als ‘boost’; in elk geval een gevoel waarbij je huid én verfrist én gehydrateerd wordt.  En dus is er maar één manier om te weten of dat allemaal wel klopt. Inderdaad: testen die handel.

Ikzelf heb een zeer vettige huid. Gevoelig ook.  Maar vooral: na een dagje lopen zwoegen kan je jezelf nog niet niet spiegelen in mijn voorhoofd.  Oké, beetje overdreven misschien, maar gewoon om aan te tonen dat op het einde van de dag mijn huid zeer vettig is.  Net om dat probleem aan te pakken is er de Facial Fuel ‘No Shine’ Hydrator. Aha, ‘No Shine’ en dat lijkt me heel interessant.

De Facial Fuel van Kiehl’s is samengesteld op basis van een zeer absorberende formule voor de vette mannenhuid.  Er wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerde technologie om vet en glans te verminderen en de huid er zuiver en gezond te laten uitzien. Heren, ik kan je vertellen: the product does what it promises.  Ik heb de Facial Fuel een tweetal maanden getest en ik moet zeggen dat mijn huid minder vettig aanvoeld en de glans die hierdoor ontstond bijgevolg ook veel minder was.  De formule met natuurlijke mineralen die bestaat uit magnesium, sodium PCA en zink en die geen  olie, siliconen en parabenen bevat, zorgde voor een verbluffend resultaat.

Heel wat gelijkaardige producten pakken maar een deel van het probleem aan: ofwel wordt je overtollig vet weg genomen, maar droogt je huid uit.  Ofwel wordt je huid gehydrateerd, maar voelt je huid vettiger aan dan een hamburger van de McDo.  Niets daarvan met de Facial Fuel van Kiehl’s.  Je huid is grondig gereinigd, gehydrateerd en voelt niet meer vettig aan en dat voor een lange periode tijdens de dag!

Voor ik afsluit, nog even wat facts en figures.  De verkoopprijs van het kleinnood is €18 voor een flesje van 75ml.  Daar kom je dus wel even mee toe.  Je hebt er ook niet zo heel veel van nodig. Twee kleine dopjes in je handpalm, volstaan eigenlijk.

Het produkt is verkrijgbaar bij:

  • Kiehl’s Store: Lombardenvest 80, 2000 Antwerpen
  • Kiehl’s Store: Koestraat 18, 9000 Gent
  • Kiehl’s @ Senteurs d’Ailleurs: 1A Place Stéphanie, 1050 Brussel, 02/511 69 69
  • Kiehl’s @ Cosmeticary by Rue De La Paix, Grand Rue 50, L-1660 Luxembourg, +352 31 07 421

Benieuwd wat Kiehl’s nog meer voor jou in petto heeft? Bezoek dan zeker even hun site: www.kiehls.be