My love for Disney

Disney

Dat ik een grote interesse heb voor huidverzorging, mode en aanverwanten, weten jullie ondertussen al.  Maar ik wil jullie vandaag eens laten kennis maken met een kantje die jullie van mij nog niet kennen.

In tijden van Bumba, pratende kabouters en wandelende sponzen, zijn er ook nog mensen die van hun klassiekers houden: Disney!

Disney

Disney is er bij mij met paplepel ingegeven met als resultaat dat ik er als grote jongen (‘man’ klinkt zo oud) een heuse verzameling aan over heb gehouden. En als je partner even gek is, wordt die verzameling nóg groter.

Mijn fascinatie begint bij het ontstaan van dit alles… Een man met talent, een missie én… een muis. Wie had ooit gedacht dat Disney zou uitgroeien tot iets wat bij elke generatie gekend is en voor velen iets onmisbaar is geworden?  Dat is een beetje het opzet van deze blogpost. Vergeleken met vroeger waren de kansen groter en de concurrentie kleiner. Toch speelde geluk hebben hier ook een grote rol.

disney

De films van Disney ken ik van achter naar voor en omgekeerd.  Ik heb nog al mijn videocasettes, maar om te zorgen dat niets vergaat, heb ik ook nog eens alle films op DVD aangeschaft. Waarom? Pure nostalgie! Een videoband heeft nét dat tikkeltje méér en onwillekeurig doet zo’n cassette me ook terugdenken aan mijn kindertijd. Af en toe bekijk ik ze nog eens.  Waar bij vele mensen de videospeler op zolder staat, staat hij bij mij in de tv-kast; naast de platenspeler. Klink ik nu oubollig? Dat kan. #dontcare! Wanneer nieuwe films in de bioscoop te zien zijn, ga ik maar wat graag kijken!

Disney

Films zoals Steamboat Willie, Cinderella, Snow White en Lady & The Tramp: de videobanden heb ik kapot gespeeld. Het zeemzoete in deze films spreekt me enorm aan.  Even al je zorgen vergeten in een sprookjeswereld. Iedereen zijn zen-moment zeker?

Disney

Collector’s items dan: da’s een verhaal apart bij mij.  Ik bezit verschillende collectiestukken van Disney Traditions by Jim shore, Ashton Drake, Fingendi & Theme Park Authentics. Zoals je kan zien op de foto’s zijn ze aanwezig, maar dan op zo’n manier dat ze je interieur dat speelse geven zonder dat de overdaad het onleefbaar maakt. Je kan ook zien dat het vooral de oude sprookjes zijn waarvan ik veel verzamel.

Tripjes naar Disneyland Paris ontbreken ook niet op mijn lijstje.  Ik heb het park in Parijs bezocht vanaf het moment dat het open was en m’n droom is om ooit het eerste park te bezoeken. Daar waar het allemaal begon: Disneyland Anaheim California. Daar voel je echt nog de aanwezigheid van Walt Disney volgens de meeste mensen. De magie, de attracties en de evenementen: het geniet allemaal mijn aandacht. Het park is zorgvuldig, bijna perfectionistisch opgebouwd en het staat steevast garant voor een onvergetelijke dag.

Disney

Op mijn trouwverjaadag is dit een vaste uitstap waar ik elk jaar weer  enorm naar uitkijk. Dan hebben we nog eens écht de mogelijkheid om het kind uit te hangen. Deze datum, 17 december, komt opnieuw heel dicht bij met als resultaat datik nu al mega hard  aan het aftellen ben! De kerstparade is een must see voor iedereen en dan heb ik het over de kerstdecoratie niet gehad die het park overal in een typische kerstsfeer onder dompelen.

Van naaldje tot draadje uitleggen waarom ik een een Mickey fan ben , is haast onmogelijk. Wat ik wel kan meegeven is dit: als je ontroerd raakt door Mickey die tijdens de openingsceremonie door de poort van het kasteel wandelt, dan kan je zeker zijn dat je een echte fan bent.

Ik kan hier nog uren over doorgaan maar voor jullie denken dat ik één of andere wacko ben, zal ik hier maar afronden. #zotzijndoetgeenzeer!

Wat roept Disney, Mickey en z’n vrienden bij jou op? Of heb je een andere interesse… laat het ons gerust weten!