The battle of waxes

Battle Of Waxes

k wil een wax die:

  • goed blijft zitten;
  • tijdens de dag nog de mogelijkheid biedt om je haar te hermodelleren;
  • niet vettig oogt;
  • zorgt dat je haar niet kan pluizen (ook al gebruik je antifriss);
  • die echte onaangetaste matte finish geeft alsof je er niets voor hoefde te doen.

De uitgedaagden zijn:

  • L’Oréal Studio : Fix & Shine
  • Redken : Structure Wax 17
  • L’Oréal Studio : Indestructable Sculpting Wax
  • Redken: Hard Wax: High Rise
De Fix & Shine van L’Oréal is niet echt een goede keuze geweest. What’s in a name en dat verklaart al heel veel! Volhardend als ik ben moest ik hem toch testen. Hij oogt vettig en is eerder voor lang(er) haar voor mooie glazende lokken… Nono for me.
Structure Wax van Redken komt defintely op de tweede plaats.  De wax doet z’n werk naar behoren maar is nog net iets té hardnekkig in het vasthouden van model (ja, ik moest toch een minpuntje vinden? :-))
Op naar de Indestructible van Studio.  Deze wax is in grote lijnen vergelijkbaarmet de Fix & Shine, maar dan met een matte finish.  Jammer genoeg klit het haar met deze wax teveel samen.
De koning onder de waxes (althans voor mezelf) is de High Rise van Redken. Echt een topproduct. Deze ga ik mezelf opnieuw aanschaffen (ik vermoed via de webshop van Redken).  Hij houdt je haar glanzend zonder vettig te maken. De wax zorgt  voor een heel naturel ogend effect en geeft je echt die out of bed look. Weg pluizig haar  én hermodeleerbaar de hele dag door!
Van elk van deze producten heb je echt heel weinig nodig. Een miniscuul beetje opwarmen tussen de handpalmen volstaat om je haar met de toppen van je vingers in de gewenste coupe te brengen.
Tijdens deze test werden geen waxes gekwetst 🙂
De Redken waxes zijn bij de erkende salons te vinden.  Geen Redkensalon in je buurt? Geen nood: er zijn heel wat online shops die deze producten ook voor een zacht prijsje verkopen. De wax van Studio L’Oréal vind je in elk grootwarenhuis of drogisterij!
Hoewel ik met de Redken High Rise de holy grail gevonden lijk te hebben, zet ik mijn zoektocht naar dé perfecte was verder.  Wie weet zal een andere wax de nu voor mij onbetwiste nummer één van zijn troon kunnen stoten?