Weatherproof

Weatherproof verzorging

Wat een weer hebben we de afgelopen tijd te verduren gekregen?  Heel mooi allemaal, alleen had het voor mij wat eerder gemogen (zo rond Kerst was ideaal geweest). Maar we hebben het niet voor het kiezen, he!

In zo’n weer heeft ons lichaam het één en ander te verduren: droge huid, gebarsten lippen, droge handen en ga zo maar door. Jezelf verzorgen, beschermen en voldoende hydrateren is dan ook dé boodschap!

Je lippen intens verzorgen kan je natuurlijk met verschillende lippenbalsems.  Jammer genoeg drogen de meeste je lippen uit. Nivea Lip Butter (€ 3.99 – drogisterij) is voedend en handig om mee te nemen. Your lips will be repared in no time! (lees ons artikel over Nivea Lip Butter)

Zelf ben ik iemand die snel last heeft van droge handen.  Regelmatig smeren is hier het enige redmiddel. Nu ben ik aan de haal met Neutrogena handcreme (50ml / € 7-apotheek).  Het is een dijk van een merk, al zeg ik het zelf. Een handcrème die echt z’n werk doet. Je handen blijven lang gehydrateerd en het is een neutrale geur. Wat wil je als man meer?

Mijn dagelijks routine is als volgt: het aanbrengen van Keep The Peace serum van Philosophy (30 ml / €41.80- Ici Paris XL) tegen roodheid. Dit zorgt ervoor dat je huid gekalmeerd word. And this one really does the trick big time! Een paar druppels met het pipet op de gewenste zones en hoppa!

Hierna breng ik deze dagen het SOS Sérum van Caudalie (+/- € 30 – bij de apotheek) aan om toch nog een extra boost te geven. Let er op deze onder je dagcrème aan te brengen en liefst ’s morgens én ’s avonds. Eén pompje hiervan volstaat voor het hele gelaat.

Mijn dagcrème op dit moment is Miracle Worker (60 ml / € 46) van Philosophy. Bevat anti-aging ingrediënten maar is geen aggressief goedje. Smeert goed open en trekt heel snel in.

Als je in dit weer op stap gaat, raad ik ook aan om je gezicht te beschermen tegen de UV-stralen en tegen de slechte invloeden van buitenaf. De Activated Sun Protector van Kiehls (www.kiehls.be of verkooppunt van Kiehl’s) is hierbij een goede hulp. Geen dikke crème, very lightweight en doet vooral wat het moet doen, nl. het beschermen van je huid.

Als extraatje kan je tenslotte nog je hele lichaam een boost geven door de Body Lotion van Nivea (400 ml / € 6) te gebruiken. Een zachte en vooral lichte crème die de aangename geur van Nivea met zich meedraagt. Voor zij met een droge huid is dit een echte MUST-have om jezelf in de watten te leggen.

Oke het zijn misschien veel crèmes en serums maar niemand zegt dat je ze allemaal ineens moet gebruiken. Toch raad ik je aan je goed te beschermen en te verzorgen.

Beschermen jullie jezelf nu ook al tegen dit hemelse maar o zo koude weer?

A la prochaine cowboys!