Grijs haar? Olia verbergt het moeiteloos!

Olia Colouring by Garnier

Oké, grijze haren… het is iets waar we eerbied voor moeten hebben, maar als het even kan, heb ik ze liever niet op mijn hoofd. Mijn grijze manen beperken zich gelukkig nog tot hier en daar een grijs sprietje dat even langszij komt piepen, maar toch… Zolang het kan, hou ik ze nog even verborgen voor de buitenwereld.

Dat verborgen houden is op zich geen probleem.  Er bestaan genoeg kleurshampoos, -mousses en dito oplossingen.  Garnier heeft er sinds kort een telg bij in haar gamma van haarkleuringen: Olia.  Voor mij reden genoeg om mijn grijs haar in de euhm… Olia te leggen!  Ik koos voor ‘Nachtzwart’ omdat dat het dichtst bij mijn natuurlijke haarkleur aansluit.

Oké, wat nieuws… Maar waar zit dan het verschil met de reeds bestaande haarkleuringen?  Garnier Olia gaat er prat op dat haar kleuren een moment van genot moet zijn. Dankzij een nieuwe technologie gebaseerd op olie (ODS – Oil Delivery System), bekwamen ze bij Garnier een permanente kleuring zonder de vervelende amoniakgeur en dito gevoel achteraf.   Deze technologie zorgt ervoor dat het maximum aan kleurstoffen door de haarvezel kan worden opgenomen.  Resultaat: een haar dat zachter, glanzender en intenser van kleur is dan bij de reeds bestaande haarkleuringen.

Wat ik alvast heel leuk vind, is het nieuwe model van de applicator.  Hij lijkt op een druppel, waardoor hij beter in de hand ligt.  Bij sommige haarkleuringen is de applicator zo bombastisch, dat je echt niet nauwkeurig kan werken.  Vooral bij korte haren (zoals bij mij het geval is), kan dat nogal eens voor problemen zorgen.  Hier dus niet.

Het inkleuren (of hoe heet je dat), verloopt wat mij betreft grotendeels hetzelfde als bij de traditionele producten: kleurstof en oxidant mengen, aanbrengen, 20 tot 30 minuten wachten, uitspoelen en daarna het resultaat bewonderen.  In mijn geval wil dat zeggen: kijken of ik op de zijkanten geen grijs haar meer bespeur.  Wat dat betreft heeft Olia zijn werk goed gedaan. Om de kleur levendig te houden en je haar de nodige verzorging te geven, kan je het masker aanbrengen dat bij de kleuring geleverd wordt.  Dankzij de grote tube, kan ik, gezien mijn haar niet lang is, wel enige tijd verder.

Ondertussen zijn we een dikke week verder.  Tijd dus voor een evaluatie.  Grijs haar? Nog steeds niet te bespeuren. Kleur?  Nog steeds levendig en zeer intens!  Ik  ben dus een contente mens!

Ben je je oude vertrouwde kleur een beetje beu? Garnier Olia bestaat in een waaier van kleuren!

Voor de prijs hoef je Olia zeker niet in de winkelrekken te laten staan: € 10,50 per verpakking.  Voor die prijs krijg je dus je gewenste kleur, een verzorgend masker en een prima resultaat!  Ver hoef je er niet naar op zoek te gaan: Garnier Olia is te koop in de meeste grootwarenhuizen en drogisterijen.