Hit the road… met Vespa!

Vespa

De Vespa (Italiaans voor wesp) is vandaag niet meer weg te denken uit het straatbeeld.  Voor veel mensen zijn ze dé ideale manier om op het werk te raken; anderen gebruiken het voertuig dan weer heel recreatief.  Wat er ook van zij: de Vespa laat niemand onberoerd.  De combinatie van moderne techniek met de retro-look zal hier wel niet vreemd aan zijn.

Ook ik ben twee jaar geleden als een blok gevallen voor de Italiaanse tweewieler. Mijn keuze viel op de LX Touring 125; een stijlicoon. Slanke en strakke lijnen gecombineerd met levendige kleuren, chroomaccenten en lederen afwerking van de zitting, geven deze Vespa een prachtige uitstraling. De electronische injectiemoter van het type Leader 125cc, zorgt ervoor dat de scooter voordelig is in gebruik.

Voor de oorsprong van de Vespa moeten we een heel eind terug in de tijd. In 1946 stond die Italiaanse vliegtuigbouwer Piaggio op de rand van het faillissement omdat ze geen vliegtuigen meer mochten bouwen. Daarom besloot de Piaggio-directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.  Aanvankelijk werden vliegtuigonderdelen gebruikt voor de bouw van hun scooters; zo was het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigen, de motor was een aangepaste startmotor enz. Al snel werden deze scooters – ontworpen door Corradino d’Ascanio – populair in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond. 

Door de jaren heen is Vespa veel meer geworden dan alleen maar een scooter.  Het is een merk geworden, waar andere merken maar wat graag hun naam aan verbinden.  Zo is er bijvoorbeeld Adidas die een tijdje terug met de Vespa-sneaker uitpakte. Geheel in de lijn van Vespa, grepen ze bij Adidas ook terug naar de retro-look die hun sneaker wereldwijd bekendmaakte.

Voor wie denkt dat het hiermee ophoudt, heeft het mis.  Naast T-Shirts, bandana’s, zonnebrillen, jassen en ja… zelfs horloges, zijn er ook Vespa-helmen van Gran Turismo.  Leuk detail: de meeste helmen van Gran Turismo zijn in net dezelfde uitvoering van de scooter verkrijgbaar.  Zo is mijn LX125 er eentje in champagnekleur met dito helm! Ben ik lekker assortie 🙂

In de loop der jaren zijn heel wat groepen, verenigingen en clubs ontstaan, die hun bestaan te danken hebben aan de Vespa.  Hun bestaansredenen zijn heel divers: gaande van het uitwisselen van ervaringen tot het plannen van reisroutes voor de Vespa.  Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel ergens een Vespagroep voor.

Ook zin gekregen om de wondere wereld van de Vespa te ontdekken?  Dan kan je alvast een kijkje nemen op de officiële website.