Gillette, the Silver Touch LE

Gillette Silver Touch

Ik vind dat mannen ook recht hebben op hun limited edition tool.  Materiaal dat heilig en onmisbaar is in de badkamer; noem het holy grail material.  Vrouwen zullen dat gevoel ongetwijfeld kennen.  Mijn holy grail in de badkamer zijn mijn scheermesjes. 

En nee, niet zomaar scheermesje.  Want wat scheren betreft, heb ik het allemaal wel eens geprobeerd.  Toch ben ik sinds jaar en dag trouw aan Gillette. Het is een merk dat zichzelf blijft heruitvinden en zoeken naar verbetering. Zalig vind ik dat. 

In een vorig artikel had ik het al eens over de Fusion ProGlide. Nu heeft Gillette van het kleinnood een zilverkleurige limited edition uitgebracht. Echt iets voor mij. Zelfs mijn scheermesje moet klasse en rust uitstralen en wat wil een mens ‘s morgens? Juist, rustig op gang komen al scherend om daarna nog een paar keer door de waterstraal van de douche gewekt te worden.

Ik testte de Power Edition.  Je weet wel, het scheermesje dat vibreert in de hand.  Hierdoor wordt het scheren nog makkelijker.  Een effect dat nog versterkt wordt door de bijhorende scheergel.  Gillette denkt ook aan de gevoelige huidjes die last hebben van pre- en post shavestress en pakken deze aan met een volledig gamma verzorgende producten.

Nog snel even de voordelen van de Fusion ProGlide op een rijtje:

  • De dunste mesjes ooit zorgen ervoor dat het scheersysteem makkelijker over de huid glijdt en minder aan de haartjes trekt.
  • De lubrastrip (groene streepje), het handvat en het precisiemesje zijn verbeterd.
  • Het verdeelsysteem verdeelt het scheerschuim gelijkmatig en haalt overtollig scheerschuim weg.
  • Een stabilisator houdt de afstand tussen de afzonderlijke mesjes constant tijdens het scheren.
  • Het microkammetje van de powervariant van het scheersysteem helpt om de haartjes in de correcte positie langs de mesjes te leiden.

Beschikbaarheid en prijs

  • De Gillette Fusion ProGlide SilverTouch is verkrijgbaar bij de supermarkt en drogisterij en kost € 14,99 en € 16,99 voor de power-variant.

Binnen de reeks van Gilletteproducten voor de gevoelige huid is ook verkrijgbaar:

  • Scheersysteem Mach 3 Sensitive (€ 9,99),
  • Scheergel voor gevoelige huid (200 ml, € 4,49)
  • Scheerschuim voor gevoelige huid (250 ml, € 3,85).

Gelieve te noteren dat bovenstaande prijzen adviesprijzen zijn en dus kunnen afwijken naargelang de verdeler.