Annayake’s newest fragrance: Tsukiyo

IMG_1421

De wishlist’s dikken nog aan of zijn al helemaal klaar. Het ideale moment dus om jullie misschien, tot het zover is, nog een paar “potentiële” toevoegingen voor te schotelen.

Zeg nu zelf, wie krijgt er nu niet graag parfum? Zeker de doorsnee man, want die heeft niet altijd de zin of de moeite om hier zelf uren om te staan ronddwalen in de lokale parfumerie.

Ik spraak al eerder over het Happiness parfum van Annayake voor mannen. Hun jongste telg, Tsukiyo, zag nog niet zolang het levenlicht en viel bij mij al even geleden in de bus.

IMG_1423

De geur is kruidig, elegant, intens en ontzettend mannelijk. Toch vind ik hem niet te zwaar naar mijn normen. Een ideale geur voor het moment, lees: herfst en winter.

Het parfum opent met zwarte peper en roze peperbesjes. Heel subtiel krijgen ze de aanzet van de houtachtige noot van de cipres. Het warme en pittige hart van het parfum zijn te danken aan de elemihars, benzoëhars en kruidige noodmuskaat. De basis is eerder houtachtig door de patchouli, vetiver en sandelhout. Tot slot hebben we nog een ietwat sensueel gegeven dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van witte muskus.

IMG_1424

Kortom een mysterieus parfum dat intimiteit uitstraalt maar eveneens je het feestgevoel kan doen (her)beleven. Na een uurtje dragen verandert de geur en is hij voor mij ideaal. Vergeet niet dat dit afhankelijk is van persoon tot persoon.

Wat vinden jullie trouwens van het leuke flesje? Strak, blauw en simpel kenmerken de eenvoud van Annayake aan de buitenkant en de complexiteit binnenin.

Prijs en beschikbaarheid:

  • €72
  • Bij de luxe parfumerie