Wat als je vlekken kon uitwissen?

Clinique Dark Spot Corrector

Om maar meteen een antwoord te geven op de titel: dat zou handig zijn.  Alleen… eerst zien en dan geloven, natuurlijk. 

Daarom heb ik dit product toch aan een strenge test onderworpen (klinkt meteen veel zwaarder dan het lijkt).  Beeld je in: wondjes na het scheren, een puistje of ingegroeid baardhaardje: elke probleem zorgt voor een littekentje. Allemaal zaken die regelmatig bij yours truly voorkomen. Al zal ik lang niet de enige zijn, vermoed ik.

Dit serum, dat Clinique speciaal hiervoor lanceerde, zorgt ervoor dat de lichtbruine vlekjes die hierdoor ontstaan vervagen.

Ik heb dit nu ruim 2 maanden getest en heb niet enorm veel last van “grove” littekens of zo. Maar zag er aanvankelijk ook geen bijkomen. Wat me wel opviel is dat ik helemaal tot bijna geen last meer had van ingegroeide baardhaardjes.

Wat zit er nu in dit product dat het zo “speciaal” maakt?

  • Een zeldzaam botanisch extract van Dianella Ensifolia (Border Silver) uit Zuidoost-Azië dat de oneffen, gepigmenteerde huid egaliseert en verdere pigmentvorming voorkomt. Bovendien beschermt deze krachtige antioxidant de huid tegen schade door vrije radicalen;
  • glucosamine en salicylzuur zorgen voor exfoliatie, zodat de celvernieuwing wordt genormaliseerd en gepigmenteerde opperhuidcellen verdwijnen, met als resultaat een vitale en stralende huid. Alsook de haaringroei die wordt tegengegaan;
  • een krachtig vitamine C-derivaat, ascorbyl glucoside, vermindert de vorming van donkere vlekken;
  • blackout gistextract verheldert de huid door zichtbare afbraak van pigmentophopingen in de opperhuid tot microscopisch kleine deeltjes die worden verspreid over de huid, waardoor deze weer een egale teint krijgt.

Zoals je kan zien zit dit goedje boordevol goede ingrediënten en een pompje is voldoende om heel je gezicht in te smeren. 

Na gebruik voelde mijn huid niet droog of trekkerig aan en bleef ze voldoende gehydrateerd. Zelfs bij het aanbrengen na het scheren was er geen branderig gevoel, wat voor mij hoogst uitzonderlijk is.

Ik raad aan het product tweemaal daags aan te brengen.  ’s Morgens na het scheren en het reinigen van het gezicht en ook ’s avonds nadat je je gezicht grondig hebt gereinigd. Oh ja gasten, vermijd zeker de oogcontouren, no good! Daar hebben we andere cremes voor.

Prijs en verkrijgbaarheid:

  • Dark spot corrector (30ml) / € 61.75 + (dealer locator )
  • Verkooppunten: klik hier