The microdelivery overnight anti-aging peel

 

IMG_1401

Als trouwe Philosophy fan van de Microdelivery Peel, stond ik alvast te popelen om deze overnight versie te testen. Want natuurlijk als je slaapt neemt je huid nog meer op dan overdag. Tijdens het slapen gaat deze peeling te werk door twee minuscule stapjes die je hiervoor dient uit te voeren.

IMG_1408

Deze “leave on” peeling zal de voornaamste tekenen van zichtbare huidveroudering proberen te herstellen, van rimpels tot verlies aan stevigheid en verwijde poriën. Doordat deze micro-exfoliatie van een peeling met de herstellende voordelen van een nachtmasker combineert, met een minimale kans op mogelijke irritaties.

Het is een milde peeling die toch effectief genoeg is voor trouwe peeling-gebruikers én iedereen die voor het eerst een peeling gebruikt.

IMG_1404

IMG_1407

Zoals eerder is dit een simpel en snel tweestappen-plan:

  1. alpha/beta hydroxyzuur leave-on peeling oplossing: op basis van ingrediënten zoals glycolzuur en een melkzuur, om de huid bij het eerste contact op een milde wijze te verwarmen en de poriën te openen terwijl de natuurlijke micro-exfoliatie van de huid gestimuleerd wordt. De ́ oplossing maakt alvast de weg vrij voor de huid zodat deze beter in staat is de herstellende eigenschappen van de huidverjongende nachtgel op te nemen.
  2. huidverjongende nachtgel: een geltextuur met de zachte geur van komkommer, die je aanbrengt na stap 1. De samenstelling is verrijkt met huidversterkende extracten zoals plantaardige echinacea, anti-aging peptiden, kalmerend haverpitextract en bisabolol die de huid verkoelen, verzachten en een comfortabel, intens gehydrateerd gevoel geven.

IMG_1402

IMG_1403

Breng de peeling oplossing met het bijhorende pipetje (hoeveelheid: half pipetje) aan op een wattenschijfje en ga hiermee over je gereinigde gezicht en laat dit 2 tot 3 minuten inwerken. Vervolgens breng je de nachtgel aan en klaar is kees. Het is zo simpel als dat. De dag nadien mag je natuurlijk niet vergeten je gezicht naar gewoonte te reinigen.

De allereerste keer dat ik deze peeling uittestte had ik niet goed de bijsluiter gelezen en bracht ik hem ’s avonds (zoals het hoort) aan op een, die dag, geschoren huid. Dit gaf even een prikkerig gevoel maar verdween redelijk snel. Je bent natuurlijk met actieve zuren aan de gang dus let echt goed op met de dosering. Het aanbrengen van de nachtgel is echt genieten. Wat een zalige geur is dit. Ik gebruik hem 1 tot 2 maal per week en de dag nadien merk ik op dat mijn huid straalt, zacht is en fris aanvoelt.

Let wel op dat je na gebruik van deze gel je huid hydrateert met een vochtinbrenger van een bepaalde factor. SPF 15 is voldoende. Dit omdat je door de zuren en peeling je huid iets gevoeliger is voor de zon en daglicht.

Kan best voor de gevoelige huidjes want zoals eerder aangegeven is dit een milde peeling die effectief zijn nut bewijst en irritaties tot een minimum probeert te beperken.

Prijzen en beschikbaarheid:

  • €73,28
  • Exclusief bij je Ici Paris XL filiaal of hun webshop