De nacht in met Boss Bottled Night

Hugo Boss Bottled Night

Hugo Boss: het is een naam die bij iedereen een belletje zal doen rinkelen.  Gestart in 1923 als een mannenkledingmerk in Duitsland en vernoemd naar de oprichter Hugo Ferdinand Boss.  Tegenwoordig maakt het merk niet meer alleen kleding, maar ook schoenen, horloges, brillen en natuurlijk ook… parfums.

Het bekendste parfum van Boss is waarschijnlijk de Boss Bottled.  Het parfum verscheen in 1998 en tot op vandaag zijn er meer dan 60 miljoen flacons van verkocht.  12 jaar nadat het eerste flesje Bottled van de band rolde, was het tijd voor de opvolger: in juni 2010 introduceerde Hugo Boss Bottled Night.

Het verschil met de Boss Bottled zit ‘m vooral in de geur: die is zwaarder. Sommigen durven beweren dat de Boss Bottled Night speciaal ontworpen is voor de man die de Bottled al in de kast heeft staan en voor de avonduren op zoek is naar een iets zwoelere geur. Laat mij dan de uitzondering zijn: ik gebruik de Boss Bottled niet, maar ben wel gek van de Boss Bottled Night.

Doorgaans ben ik niet zo te vinden voor de iets zwaardere parfums, maar ik vind dat met Boss Bottled Night het merk een zeer sterk parfum in hun lijn heeft.  De geur blijft lang hangen, hoewel je er toch niet zoveel van nodig hebt.  Lekker economisch dus en… iedereen is er weg van!

Even wat over de geurnoten:  de nieuwe geur bestaat uit een compositie van, aromatische topnoten, gecombineerd met een rijke, houtachtige basis. In deze geur zit het extract van een hardhoutsoort die nog niet eerder is gebruikt in de parfum industrie: de extracten van de louro amarelo boom.   Ook zitten er in Boss Bottled Night de extracten van musknoten, berkbladeren, kardemon, lavendel en het Afrikaans viooltje verwerkt.

De Hugo Boss Bottled Night zit in een eenvoudige flacon, die er bijna hetzelfde uitziet als de flacon van de Boss Bottled, alleen is deze flacon van zwart gekleurd glas. Op de voorkant staat in de lengte richting in grote letters Boss en daarnaast in een wat kleiner lettertype en in het wit, Hugo Boss. De flacon heeft een zwarte plastic dop die de sprayer verbergt. ik vind de flacon mooi vanwege zijn eenvoud. De eau de toilette is te koop in een flacon van 50, 100 en 200 ml.

Wanneer je Boss Bottled Night op sprayt, is hij aanvankelijk scherp van geur.  Na een tijdje komende warmere geuren tevoorschijn (of hoe zeg je dat met geuren).  Wat dan blijft is een warme, kruidige en houtachtige geur mét een fris accentje. 

Prijzen en verkrijgbaarheid:

De Boss Bottled Night is te koop in de betere parfumerie zoals Ici Paris XL.  In hun webshop (en in de winkel) vind je naast de eau de toilet ook de deodorant en after shave balsem terug. 

  • Hugo Boss Bottled Night 50 ml:  € 50.90;
  • Hugo Boss Bottled Night 100ml:  € 65.80;
  • Hugo Boss Bottled Night 200 ml: € 92.10.