Scrub & Mask, Filorga

IMG_1809

In mijne vorige Filorga artikel konden jullie mijn eerste ervaring met dit merk lezen. Het is dus geen geheim dat ik dit merk volledig verder wil ontdekken. Hun laatste toevoeging aan hun gamma ging bij mij eveneens door te testmolen en hallelujah, wat een oppepertje was me dat!

IMG_1822

IMG_1821Een masker dat de huid mild exfolieert en tegelijkertijd reoxygeneert?  This one’s got it. Omdat ikzelf een gevoelige huid heb, ben ik nogal voorzichtig met het aanbrengen van eender welke scrub.

Deze van Filorga is dan ook wel een heel aparte technologie. Je brengt de substantie aan op een droge huid en gaat deze met cirkelvormige beweging gedurende 1 minuut inmasseren. Door de aanwezigheid van de scrubdeeltjes merk je dat je dat dode huidcellen verdwijnen en talg tegelijkertijd geabsorbeerd zal worden. Tot zover het exolierende gedeelte waar je op zich al heel blij mee kan zijn. Maar dan laat je de substantie nog even op je gelaat en is het tijd voor het reoxygenererende proces. De creme verandert stilletjes aan in een mousse en gaat dus lichtjes schuimen. Een zalig gevoel want je voelt meteen de actieve werking.

IMG_1819

IMG_1818

IMG_1817

Dit complex proces is zeer effectief in het regenereren van huidcellen. De zuurstof die op deze manier wordt gevangen, wordt vervolgens naar de cellen getransporteerd. Hierdoor wordt het gehele celademhalingsproces opnieuw opgestart: de cellen, vol met zuurstof, moeten energie produceren en krijgen hun natuurlijke dynamiek en optimale effectiviteit terug.

IMG_1820

IMG_1814

IMG_1815

Het resultaat? Je teint is weer stralend en je huid voelt vooral voller en zacht aan. Door de werking van de zuurstof op de huid zullen je serum en crème veel dieper en sneller opgenomen worden in de huid. Ideaal dus.

Ik ben reuzefan, om dan nog niet te beginnen over de vormgeving van dit products. Een handig en tevens enorm hygiënisch pompsysteem dat ervoor zorgt dat je perfect kan doseren. De verpakking is natuurlijk, zoals bij alle Filorga producten, heel neutraal en toch mannelijk.

Deze Scrub & Mask gebruik ik 2 tot 3 keer per week en na twee weken voel en merk je meteen al het verschil.

Exfoliëren jullie regelmatig? Laat het me weten in de comments.

Prijs en beschikbaarheid:

  • 55ml/€39,90
  • Bij Ici Paris XL of via hun website