Male Avenue op Lastige Lusten

Lastige Lusten door De Komedie Compagnie

Een avondje genieten van een komische theatervoorstelling: hiet is iets waar we bij Male Avenue nogal voor te vinden zijn.  Theater mag dan voor velen oubollig zijn, wij vinden het helemaal in en kunnen de volkse humor van komische stukken best wel smaken.

De Komedie Compagnie is een theatergezelschap dat in 2008 werd gesticht door komiek Dirk Van Vooren.  Anno 2013 heeft het gezelschap al heel wat komische stukken, blijspelen, zwarte komedies en satires gebracht.  Dan denk aan stukken zoals ‘Zwijg kleine’, ‘Wat een soep’, ‘Een leugentje om kerstmis’, enz.  Eén ding is zeker: na een voorstelling van de Komedie Compagnie kom je gegarandeerd blijgezind buiten.

Vorige zondag waren we op de afspraak voor de laatste voorstelling van ‘Lastige lusten’ (regie Herwig Deweerdt) met Mieke Bouve, Dirk Lavrysen, Mark Lauwrys, Ann De Winne en Ludo Hellinx.

Het verhaal

Alles begint wanneer een succesvol zakenman (Dirk Lavrysen) te maken krijgt met slaapkamerproblemen.  Hoewel hij z’n vrouw (Mieke Bouve) nog heel graag ziet, ontbreekt het hem in de slaapkamer aan voldoende inspiratie om al zijn ‘onderdelen’ nog naar behoren te laten functioneren.  Omdat hij steeds succesvol is geweest in alles wat hij doet en ‘mislukken’ niet in zijn woordenboek voorkomt, overtuigt hij z’n vrouw om hem te helpen.

Hij heeft een boek gelezen van een zekere Dr. Baumgartner: ‘Elk zijn fantasie’.  Gefascineerd door de idee achter het boek en de hoop om een oplossing te vinden voor zijn problemen, gaan ze aan de slag met een doe-het-zelf sekstherapie waarin de loodgieter (Ludo Hellinx), een toevallige inbreker (Mark Lauwrys) en de zus van mevrouw Hoefkens (Ann De Winne) ongewild betrokken raken.

Geslaagd

Wie de plot heeft gelezen, begrijpt onmiddellijk dat het verhaal garant staat voor onverwachte wendingen, bulderende lachsalvo’s en gegarandeerd amusement.

Voor zij die het stuk hebben gezien, zullen het eens zijn dat het komische verhaal mee ondersteund wordt door de schitterende acteerprestaties van de volledige cast.  Mark Lauwrys, Ludo Hellinx en Mieke Bouve zijn dan ook niet de minste acteurs.  Ik was compleet weg van de vertolking van mijnheer Hoefkens; gespeeld door Dirk Lavrysen.  Het moment dat de kast opengaat en Dirk eruitkomt, verkleed als vrouw: hilarisch!  Datzelfde geldt trouwens voor de gehele verdere vertolking van mijnheer Hoefkens! Gewoon om met een smile tot achter je oren de zaal te verlaten.

Toekomst

Zondag 31 maart werd de laatste voorstelling van ‘Lastige Lusten’ gespeeld.  Maar dat betekent niet dat je de Komedie Compagnie niet meer aan het werk kan zien. Op 5 april starten ze met de voorstellingen van ‘Taxi Taxi’, eveneens een dolkomische komedie met o.a. Kader Gurbuz, Britt Van Der Borght, Dirk Lavrysen en Patrick Onzia. Ook dit stuk belooft een succes te worden: het stuk van Ray Cooney speelde negen jaar onafgebroken op het Londense West-End.

Wie een voorstelling van Taxi Taxi wil bijwonen, vindt hieronder alle nodige informatie:

  • Speeldata: tussen 5 april 2013 tot 12 mei 2013
  • Waar: Zaal Elckerlyc, Frankrijklei, Antwerpen
  • Tickets en prijzen: bezoek de website van Sherpa of bel 070/691 002