The Orchid Man

IMG_1841Nog niet zo lang heb ik kennis leren maken met de niche-parfumerie. Mijn eerste mening over dit segment zijn nogal dubbel. De meeste parfums ruiken nogal zwaar en zijn nogal speciaal, om het licht uit te drukken. Toch zijn er uitzonderingen waar je toch blij van kan worden.

The Orchid Man, dat is er nu eentje van. Een fris parfum met een positief eigentijds karakter. Het parfum opent met frisse bergamot met in het hart veel rijke jasmijn op een basis van patchouli, eikenmos en amber.

Vanaf het eerste moment merk je dat je een luxe parfum in je handen hebt. De doos waarin hij wordt verkocht is indrukwekkend en klassevol. Prachtig om iemand te geven voor die bepaalde speciale gelegenheid of om zelf in ontvangst te nemen.

IMG_1842

Deze tiende creatie van Frapin is geïnspireerd door de nobele sport van boxen, en de bekende boxer Georges Carpentier, die door de Amerikanen “The Orchid Man” werd genoemd. Georges was ‘all-rounder’, elegant en vindingrijk die zichzelf elke keer weer opnieuw uitvond.

Ik vind dat hij perfect past bij eender welke gelegenheid. Op een prachtige zomeravond of tijdens een koude winterwandeling.

Hebben jullie al kennis kunnen maken met de niche/luxe parfums? Geef me je favorieten in de comments.

Prijs en beschikbaarheid:

  • 100ml/€110
  • Bij de luxe parfumerie