The Jungle Book

The-Jungle-Book-022_tg_0020_comp_v0455_right.1095

“Als je van beren leren kan, van echte beren leren kan … ” Ja, je herinnert je vast nog dat vrolijke deuntje van Baloo uit the Jungle Book. Ik heb namelijk goed nieuws want op dit voorjaar komt er een “real-life”-versie uit. 

The-Jungle-Book-998_kh_0720_comp_v0106_right_v4.1030

Disney maakt de laatste jaren tig aan verfilmingen van zijn animatiefilms. Ik was best blij te horen dat Mowgli weer op het scherm zal zitten rennen vanaf 13/04.

Mowgli realiseert zich dat hij niet langer welkom is in de jungle wanneer de beruchte en gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) zweert dat hij alles wat hij als een bedreiging ziet zal elimineren uit de jungle. Gedwongen om het enige ‘thuis’ dat hij ooit gekend heeft te verlaten vertrekt Mowgli op een spannend en bloedstollend avontuur waarin hij zichzelf zal ontdekken. Hij wordt tijdens zijn reis begeleid door zijn strenge mentor, panther Bagheera (Ben Kingsley), en de vrijgeestige beer Baloo (Bill Murray). Onderweg kruist Mowgli de wegen van andere junglebewoners die niet altijd de beste bedoelingen met hem hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson) – een python die met haar verleidende stem en blik het mensenjong zal hypnotiseren – en de gladde King Louie (Christopher Walken) die Mowgli probeert te overtuigen hem het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem te onthullen: vuur.

Het verhaal moet ik jullie niet verder uit de doeken doen maar de trailer die ik onlangs ontving spreekt boekdelen.

Tot de sterrencast van The Jungle Book horen verder ook Lupita Nyong’o als de stem van Mowgli’s dappere en beschermende wolvenmoeder Raksha en Giancarlo Esposito als de stem van het alfamannetje van de wolvenroedel: Akela.

The Jungle Book combineert live-action met fotorealistische CGI-dieren en -omgevingen door het gebruik van de laatste nieuwe technologieën en verhaaltechnieken om kijkers mee te slepen in een betoverende en weelderige wereld.

Waren jullie ook fan van dit animatiepareltje? Wat roept deze trailer bij jullie op? Laat het me weten in de comments.