La Collection De Grasse by l’Occitane

La Collection De Grasse by l'Occitane

De Provence in Frankrijk… het is een streek die ons – zeker in deze koude periode van het jaar – wel eens het hart op hol laat slaan.  Velen onder ons associëren de Provence met lavendelvelden en een meer dan voortreffelijke keuken.

Maar wist je ook dat één bepaalde streek in de Provence gekroond werd tot hét centrum van het parfum?  Ik heb het over Grasse.  Grasse kan buigen op een heel lange geschiedenis als het komt op het creëren van geuren.  Wat begon met de toevallige creatie van een paar geparfumeerde handschoenen, groeide uit tot iets waar we op vandaag nog van genieten: de grootste parfumeurs ter wereld kregen immers hun opleiding in de laboratoria van de Grasse.

Parfumeur Karine Dubreuil groeide op in de streek van de Grasse en creërde voor l’Occitane een geurcollectie die geïnspireerd is op deze prachtige streek in de Provence.  La Collection De Grasse bestaat uit vier geuren die één na één en onlosmakelijk met deze streek verbonden zijn.

Enkel al de ingrediënten van deze vier geuren, nemen je in gedachten mee op wereldreis: magnolie uit het Verre Oosten, Braambes uit het Zuiden van Frankrijk, groene thee uit Japan, Sinaasappelen uit Tunesië, jasmijn uit Grasse en Egypte…  Ik kan wel nog even op deze weg doorgaan. Karine Dubreuil combineerde per geur telkens twee ingrediënten.  De ampersant symboliseert de verbinding tussen de twee geografische streken waar ze uit vandaan komen.  Op die manier ontstonden de vier geuren die deel uitmaken van La Collection De Grasse.

Even voorstellen

  • Thé Vert & Bigarade: deze draagt mijn persoonlijke voorkeur weg.  Heb ik ook al uitvoerig gesprayd en telkens kreeg ik complimentjes over de geur die ik op had.  Het is een frisse geur en hier zijn hoofdzakelijk de sprankelende citrusgeuren verantwoordelijk voor.  In combinatie met de groene thee uit Japan krijg je een zeer aromatisch, fris en welriekend parfum dat zowel door heren als dames gedragen kunnen worden;
  • Jasmin & Bergamote: geur voor dames op basis van Jasmijn uit de Grasse en Egypte en Bergamot uit Italië;
  • Magnolia & Mûre: geur voor dames op basis van Magnolia uit het Verre Oosten en braambes uit het Zuiden van Frankrijk;
  • Vanille & Narcisse: geur voor dames op basis van vanille uit Madagaskar en narcissen uit Frankrijk.

Voor wie deze geuren wil combineren met de verzorging voor elke dag is er goed nieuws, want l’Occitane heeft ervoor gezorgd dat van La Collection De Grasse ook een bijhorende zeep, bodymilk en douchegel beschikbaar zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

  • Deze vier eau de toilettes zijn beschikbaar vanaf 17 april 2013;
  • In alle verkooppunten van l’Occitane (klik op de link voor de store locator)
  • Eau De Toilette – € 55, Zeep – € 7, Bodymilk – € 17,50, Douchegel – € 11,50