Feestelijke première voor Taxi Taxi

taxitaxi

Amper één week na de laatste voorstelling van ‘Lastige Lusten’, hield de Komedie Compagnie gisterenavond in Zaal Elckerlyc ‘Taxi Taxi’ boven de doopvont.  De namen die het stuk kleur geven zijn niet mis: Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Kadèr Gurbuz, Peter Bulckaen, Erik Van Herreweghe en Dirk Lavrysen.  Deze laatste stond trouwens in voor een meer dan voortreffelijke regie van deze komedie van Ray Cooney.  De deugdelijkheid van het stuk is al bewezen want Taxi Taxi schitterde maar liefst 9 jaar lang op de Londense West End.

Hoewel het stuk al op 5 april in première ging, was het gisterenavond dat pers en genodigden (onder wie heel wat bekende Vlamingen) door de Komedie Compagnie uitgenodigd werden voor de feestelijke première.  Ook heel wat collega-acteurs, onder wie Carry Goossens, Ray Verhaeghe, Danny Verbiest,… kwamen de cast een hart onder de riem steken. Of misschien is dat laatste fout uitgedrukt, want de cast speelde werkelijk de sterren van de hemel; wat resulteerde in een staande ovatie na afloop.

Taxi Taxi door de Komedie Compagnie

Het verhaal: een taxichauffeur met een dubbelleven

Taxi Taxi door De Komedie Compagnie

Een taxichauffeur die een dubbelleven leidt, en getrouwd is met twee vrouwen, komt ondanks zijn strak schema in de problemen. Want wat gebeurt als beide dames hem bij de politie als vermist opgeven op de dag dat hij in het ziekenhuis belandt met een hersenschudding? “Troubles in paradise.” Onze controlefreak brengt immers zichzelf en zijn vrienden dik in de problemen wanneer het eigengestrikte web van leugens hem alsmaar meer naar de keel grijpt… Begrijpe wie begrijpen kan. Het resultaat is een hilarische komedie vol sympathieke (en minder sympathieke…) spitsvondigheden.

Tickets en info

 • Speeldata: vanaf 5 april tot en met 12 mei 2013
 • Regie: Dirk Lavrysen
 • Cast: Dirk Van Vooren, Britt Van der Borght, Kadèr Gurbuz, Patrick Onzia, Dirk Lavrysen, Peter Bulckaen en Erik Van Herreweghe.
 • Tickets: www.dekomediecompagnie.be – 070/691.002 en ook bij Sherpa.be – Ticketbalie Media Markt De Keyserlei 58-60
 • Prijzen:
  • Cat.3: €19
  • Cat.2: €21 
  • Cat.1: €24
   Deze prijzen zijn excl. reservatie- en verzendingskosten
 • ​Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 – Antwerpen