Obstacle Runs

87566c3027151da650496a972434f633

Tijd voor een tweede artikel van één van mijn nieuwe contributors. I present to you: Kevin. Een kleine obsessie voor de loopsport is hem niet vreemd en de daarbij behorende wedstrijden evenmin. Sit back and relax voor wat hij dit keer voor jullie in petto heeft.

Een nieuwe trend en wat voor eentje! Overgewaaid uit de VS waar het al een paar jaar populair is. Dit jaar begint de verovering van de Lage Landen.

Obstacle Run (OCR) you say?

Het is een verzamelnaam voor events waarbij hardlopen gecombineerd wordt met het overwinnen van obstakels. Deze vormen zowel fysiek als mentaal een grote uitdaging bij de deelnemers. Je loopt meestal in natuurdomeinen (wat altijd een bonus is) en trotseert hierbij de elementen: modder, water en hindernissen. Enkele voorbeelden van obstakels zijn: houten muren, pijpen vol modder, sloten vol water, touwnetten, slingerpalen, monkeybars, autobanden… Je kan het zo zot niet bedenken of het bestaat. Alles wordt gebruikt in een OCR.

TBN1458A_0276-e1448931817165

Kledij?

Grip is het allerbelangrijkste. Geen zwaar schoeisel, maar goede ondersteuning voor de voeten is een must om blessures te vermijden.

Langere tight’s zijn ideaal als broek. Het biedt bescherming bij het sluipen (ja ja sluipen) en geeft toch de nodige warmte.

Voor bovenkledij en sokken is er een gulden regel. Draag geen katoen. Katoen droogt zeer traag en geeft blaren! Tight’s of wol zijn wel aan te raden!

index1

Bekende OCR’s zijn Strong Viking en Spartacus Series.

Strong Viking is de grootste speler in Europa. Ze pakken het slim aan. Verschillende thema’s komen aan bod. Zo kun je gaan voor een Mud-,Hills-,Water-,Forest-, Flanders en/of Brother run. Ze verdelen hun runs in verschillende afstanden. Voor elk wat wils dus! Iedereen kan testen hoeveel hij of zij aan kan!

De Spartacus Series is een verzameling van OCR’s. Deze OCR’s zijn goed doenbaar voor de beginnende loper. Het parcours is 10 km lang en bevat minstens 15 hindernissen. Na afloop krijg je een mooie medaille als aandenken.

Dus…ik hoop dat ik jullie innerlijke vuur wat aangewakkerd heb om het zelf eens te proberen! Ik heb er alvast zin in :-). Jullie ook? Laat het me weten in de comments!