Movie review + winactie: Noordzee Texas

Noordzee Texas

Vorige week heb ik deze film eens bekeken en ik moet toegeven: I was moved ‘till the end. Deze film zet je aan tot denken en de karakters staan zo dicht bij de realiteit dat je als het ware meegezogen word in het verhaal.

Echt een staaltje van topregie en de cast die dit pareltje hebben kunnen afleveren zijn niet van de minsten: Jelle Florizoone (Pim) maakt in deze eerste langspeelfilm van Bavo Defurne zijn acteerdebuut aan de zijde van Mathias Vergels (Gino). Jelle zet een fantastisch en krachtig personage neer; zonder schroom of taboe.

Maar laat me jullie even meenemen in het verhaal.

De film gaat over Pim, een jongen die samen met zijn alleenstaande moeder Yvette (Eva Van Der Gucht) woont aan de Belgische kust. Yvette treedt ’s avonds op als accordeonspeelster Yvette Mimosa.

Yvette bekommert zich niet om het huishouden. Haar leven bestaat uit mannen, alcohol en caféoptredens uitgesloten de opvoeding van haar zoon. Vandaar dat Pim regelmatig bij buurvrouw Marcella (Katelijne Damen) en haar kinderen Gino en Sabrina (Nina Marie Kortekaas) zit, hij is daar kind aan huis.

Al sinds jonge leeftijd wordt Pim vernederd en bespot waardoor hij zich is gaan opsluiten in zijn eigen droomwereld.

Wanneer Pim 15 jaar is, krijgt hij gevoelens voor Gino die op zijn beurt de liefde beantwoord. Gino?s zus, Sabrina wordt verliefd op Pim en tracht hem voor haar te winnen, wat voor een onduidelijke reden niet lukt.

Op een dag blijkt Gino plots een vriendin te hebben: Françoise. Sindsdien zit Gino steeds bij haar en gaat zelfs inwonen. Wanneer Pim hem hierover aanspreekt, zegt Gino dat ze destijds enkel en alleen spelletjes speelden.

Zal Gino de ware aard blijven onderdrukken? Zal Pim zijn verlangen worden beantwoord?

Kijk dan zeker naar Noordzee, Texas mét open geest.

De rode draad in deze film is niet hoofdzakelijk homoseksualiteit maar het continu aanhouden van onbeantwoorde verlangens en vragen.

Toch nog even meegeven dat uit de casting voor  het personage Pim bleek dat weinig jongens mochten meespelen/auditie doen daar hun ouders niet wilden geconfronteerd worden met een zoon die een rol speelt als homo en met jongens diende te kussen. Ik word misselijk van zulke verhalen, en zeker anno 2013.

Hebben jullie ook zo een film waarvan je zegt, hier zit een duidelijke boodschap en die moet je gezien hebben? Laat het me weten via de comment of stuur een mail.

Win een exemplaar van Noordzee Texas het boek of de DVD

Winactie Noordzee Texas

Omdat ik dit zo’n fantastische film vind, geef ik jullie graag de kans om hem te ontdekken.  Daarom geeft Male Avenue twee DVD’s en drie boeken weg van Noordzee, Texas.  Inderdaad, je leest goed: van de film is ook een boek verschenen, Nooit gaat dit over.  Ben je zo iemand die liever een boek leest dan te kijken naar een film, dan is dit beslist wat voor jou.  Wat moeten jullie hiervoor doen?

  • Like de Facebook en/of Twitterpagina van Male Avenue
  • Laat op Male Avenue (hier dus) in een comment weten waarom je graag een exemplaar van de film of het boek gewonnen had.
  • Uit de leukste reacties verloot ik twee DVD’s en drie boeken die aan de winnaars worden opgestuurd.

Deze give away loopt vanaf maandag 29 maart tot en met 13 mei 2013.  Winnaars moeten woonachtig zijn in België. Beelden van boek en DVD zijn louter informatief en cover kan afwijken van verstuurd exemplaar.

Voor degene die niet gewonnen hebben is er nog altijd de mogelijkheid om de film aan te kopen natuurlijk.

Neem zeker eens een kijkje op Bol of  Proxisazur.