Cirque Du Soleil brengt circus uit een doosje

KOOZA by Cirque Du Soleil

Een voorstelling van Cirque Du Soleil bijwonen, is niet zomaar naar het circus gaan; het is een beleving.  Een ervaring die al begint wanneer je de grand chapiteau (zo noemen ze hun theatertent) binnen wandelt.  Wanneer hun show begint, valt je mond pas echt open. 

Cirque Du Soleil wist in de loop der jaren het begrip ‘circus’ een andere invulling te geven.  Ze slaagden erin om stoffige acrobatie-acts om te toveren tot spektakels waarbij je met  plezier op het topje van je stoel gaat zitten, om er dan vervolgens van verwondering van te tuimelen.  Ikzelf kan het weten, want ik mocht al een aantal keer een voorstelling bijwonen.  Onder andere in Oostende, waar ze met Saltimbanco langskwamen.  Echt waar, ik was totaal van m’n sokken geblazen! Cirque rules!

Deze zomer slaat Cirque Du Soleil z’n grand chapiteau op in Knokke voor een beperkte reeks voorstellingen van KOOZA.  De wereldpremière van KOOZA vond plaats in Montréal in april 2007. Sindsdien deed de show meer dan 30 steden in Noord-Amerika en Japan aan. In 2012 keerde KOOZA terug naar Noord-Amerika om daarna naar Europa te trekken.  Op vandaag wist de show al meer dan vier miljoen mensen te lokken.

Met deze show keert Cirque du Soleil terug naar zijn roots: de hoofdrol wordt gespeeld door acrobaten en clowns, twee traditionele circusartiesten. De show legt de nadruk op de fysieke inspanningen van menselijke performance in al hun pracht en breekbaarheid, voorzien van een portie verfrissende humor, geworteld in de traditie van de vroegere slapstickfilms.

KOOZA is geïnspireerd op het Sanskritische woord dat ‘doos’, ‘koffer’ of ‘schat’ betekent. Deze naam vertaalt het concept ‘circus in a box’ (circus in een doos) waarop de show is gebaseerd.

Deze zomer strijkt KOOZA dus neer in Knokke.  De tenten worden letterlijk en figuurlijk opgeslagen in de Natiënlaan, net naast het station van Knokke. 

Tickets en info

  • Voorstellingen  in juli en augustus 2013 (zie: www.cirquedusoleil.com voor data en speeltijden);
  • Tickets vanaf € 34.  Correcte prijzen hangen af van de ticketcategorie.  Op www.cirquedusoleil.com kan je tickets reserveren en heb je meteen ook een mooi overzicht van de prijzen;
  • Plaats van afspraak: Natiënlaan, Knokke (net naast het station).

Uiteraard verneem je alles over de première van KOOZA, Cirque Du Soleil en hun voorstellingen in Knokke in toekomstige posts! Hou onze blog dus in het oog!