Meet my contributor, Kevin

kevinaboutpic

Jullie zagen al een aantal keer een artikeltje verschijnen van a newbie op Male Avenue. Hoog tijd om hem eens op de officiële manier voor te stellen. Meet my contributor, Kevin. Hij zal vanaf nu zijn ervaringen met jullie delen wat betreft sporten en running in het bijzonder. Wat niet wegneemt dat Kevin ook ruimte heeft om zich af en toe uit te laten over al hetgeen dat reeds terug te vinden is op Male Avenue. Tromgeroffel …

Collaborator

Kevin Desmedt

Ik ben een sporter. Redelijk fanatiek, zoals alles in mijn leven. Ik ren, zwem en fiets in mijn vrije tijd.

Ik ben geboren in Koksijde. Mijn quadriceps werden goed ontwikkeld toen ik dagelijks twaalf kilometer door de polders fietste naar school. Mijn passie was evenwel voetbal en zwemmen. Iedere maandag, woensdag, zaterdag en zondag kon je mij in het zwembad vinden en erna op het voetbalveld. In 99’ kwam hier abrupt een einde aan. Epilepsie werd toen bij mij vastgesteld en op doktersadvies moest ik het kalmer aan doen. De ziekte was immers niet onder controle en sport werd toen als een risico beschouwd.

Het gevolg liet zich raden. De kilometers verdwenen en de kilo’s kwamen in record tempo aan. In no time ging de wijzer van de weegschaal richting 110 kg. Dankzij mijn vrouw, die me opnieuw vertrouwd maakte met een healthy lifestyle, vlogen de kilo’s er af. Ik ben haar eeuwig dankbaar.

Vorig jaar pikte ik mijn oude hobby’s opnieuw op. Ik ging, zoals bij de meeste dingen, te snel van ongetrainde sporter naar 20 km rennen. Resultaat = blessures, pijn en demotivatie. Nu is mijn lichaam hersteld en train ik voor wat ik echt wil bereiken.

In deze blogs wil ik jullie graag meer info geven over hardlopen en de do’s en dont’s. Als je beter geïnformeerd bent, zul je minder geneigd zijn om fouten te maken. Het resultaat is doorzettingsvermogen en meer genot bij het (hard)lopen.