Starten met lopen?

wwwmensfitnesscom

Ok, het eerste zonnetje schijnt. Je ziet frisse, fitte mensen in de straat? Misschien zijn er in de wintermaanden wat kilo’s bijgekomen? Dat is geen probleem, maar nu wil je ze laten verdwijnen? Dan is hardlopen de perfecte manier om dat doel te bereiken.

Niet overhaast van start gaan is de boodschap

De meest belangrijke regel bij beginnen met lopen is: bespaar niet op je schoenen. Koop een degelijk paar. Ga naar een speciaalzaak en laat daar je voeten opmeten. Zelf ben ik uitstekend geholpen in Runnerslab . De vriendelijke medewerkers hebben mijn voeten gemeten, vastgesteld hoe mijn voeten staan en welke schoen hier best bij past. De testen zijn gratis als je een schoen koopt in de winkel zelf. Voorzie hiervoor ongeveer € 160. Hun winkels kun je vinden in Gent, Zwijndrecht, Paal-Beringen en Zaventem.

Qua kledij kan je dragen wat je wilt. Vrouwen investeren beter wel in een goede sportbeha. Als je het budgetvriendelijk wil houden dan kan je gouden zaken doen in Decathlon. Voor mij hangen de mooiste collecties evenwel in de webshop van Nike.

Het is leuk als je je progressie kan volgen. Hiervoor gebruik je je smartphone, gps horloge of gewone horloge. Via deze hulpmiddelen kan je je hartslag, afstand, calorieën, hoogtemeters en tijd aflezen. Muziek kan je helpen als je alleen loopt, mijn smartphone is hierbij een vaste waarde.

IMG_9374

Bij overgewicht is een doktersbezoek noodzakelijk. Hij zal je kunnen vertellen hoe het gesteld is met je hart en gewrichten.

Dit zijn de basics die je in orde kunt brengen voor je start. In de loop van de volgende weken zal ik meer info geven over schama’s voor beginners, waar je kunt lopen, voeding, enz.

Keep Running!