Running: Dwars over de Mandel

 

IMG_20160422_200420

De grootste stratenloop van Roeselare heeft de reputatie om van lopen een feest te maken. De organisatie van de wedstrijd is in handen van het Klein Seminarie. Het is fantastisch hoe personeelsleden en leerlingen erin slagen om alles vlot te laten verlopen.

De organisatie zet in op goede ondersteuning voor de lopers en sfeer langs het parcours. Dit jaar was er een kids-run, 3,5 km en een 10 km run.

Momenteel zit de wedstrijd al aan de 11de editie en het is vanzelfsprekend dat er nog vele edities zullen volgen. De race is opgenomen in het regelmatigheidscriterium ‘Roeselare Loopt’.

Raceplan

Dit was de eerste keer dat ik deelnam aan Dwars over de Mandel, maar het zal zeker de laatste keer niet zijn. Ik liep 10 kilometer samen met een vriend die zijn eerste kilometers op asfalt aflegde. Zelf had ik ook een missie. Mijn record van 1uur 00min 09sec moest sneuvelen.

IMG_20160422_192758

Start

Eerst liepen we samen wat opwarmingsrondjes op de piste naast de start. Eens opgewarmd wachtten we samen tot het startschot om 20.00 uur gegeven werd. PANG! De 700 lopers begonnen al wandelend te lopen. Ik had me voorgenomen om zeker niet te snel te starten. In het achterhoofd houdende dat ik nog wat last had van mijn enkel wou ik niet vanaf het begin voluit gaan.

Na ongeveer een kilometer hadden we wat vrije baan en konden we gekke bekken trekken naar de fotografen langs het parcours. Ik hield ondertussen mijn hartslag in de gaten om ervoor te zorgen opdat ik niet in het rood zou gaan. De pace bleef vanaf nu voortdurend onder de 6.00 min/km.

We liepen langs de vele supporters in de kleine straatjes van Roeselare. Waar we onze weg verderzetten naar de pas aangelegde Westlaan. In no-time liepen we terug het centrum in en passeerden we de winkelstraat en de Arhus-site. De eerste 5 km was voorbij gevlogen.

13012735_1092024404177844_3877800962731865185_n

Nu ik precies wist wat er op het menu stond wilde ik de 2de ronde aan een wat sneller tempo aanvatten. Het tempo ging omhoog en ik liep weg van mijn looppartner. Vanaf nu was het hoofdzaak om een nieuw persoonlijk record te neer te zetten. En ja, 50 minuten en 20 seconden later vloog ik over de finish met een zeer voldaan gevoel.

Na de run moest ik nog mijn kledij ophalen aan de bewaakte vestiaire met top bediening. Tot slot nog even stretchen en dan met een hongerig gevoel richting het hamburgerkraampje!

Dwars over de Mandel: we meet again!

K.