Blessureleed

Hardlopen-5.0

Blessureleed… Iedereen die loopt kan er over meespreken. De vraag is wat je kunt doen eens je geblesseerd bent. Meestal niet erg veel.

Ikzelf ga zwemmen in de plaats. Veel mensen zweren bij aquajogging maar dat ziet er maar lame uit. Je houdt trouwens iedereen op in het zwembad. Waarom dan niet gewoon wat baantjes zwemmen in de plaats. Ondertussen werk je aan je uithoudingsvermogen en heb je toch het gevoel dat je jezelf niet overbelast. Een uurtje is snel voorbij en je hebt ongeveer evenveel calorieën verbrand als bij een uurtje lopen.

Wat je ook altijd kan doen is fietsen. Ikzelf fiets naar het werk. Het is wel met een elektrische fiets omdat de afstand wat groot is om iedere dag met een gewone fiets af te leggen. Dus technisch gezien speel ik een beetje vals ;-). Als je eenmaal een blessure hebt, ben je blij met de extra wattages die deze fiets je geeft.

Wandelen helpt je herstel ook. Ik heb een staand beroep en wandel daardoor veel. Het zorgt er dus voor dat ik makkelijk aan mijn 10000 stappen kom. Je blijft in beweging en het zorgt ervoor dat je toch geen terugval krijgt in je conditie.

Last but not least, geef jezelf wat rust om de blessure te laten helen. Als hardloper klinkt het moeilijk en zelf kan ik deze raad heel moeilijk opvolgen. Als ik iemand zie lopen in het zonnetje dan wil het liefst ook lopen, maar door de blessure gaat dit niet. Telkens weer een beetje dood gaan. Als je jezelf overschat en te snel herbegint dan is al je harde werk voor niks.

Voor je het weet kan je terug beginnen… So for now, suck it up! 🙂