Arginine Resist X3: omdat je haar het waard is

L'Oréal Arginine Resist X3 Elsève

Veel vrouwen vinden een man met een kalend bolletje wel wat hebben. Op zich heb ik er niets op tegen (les goûts et les couleurs… weet je wel) maar ik blijf het liefst bespaard van haaruitval.

Vandaag hoeft haaruitval of kaalheid ook geen probleem meer te zijn. Al eens door de afdeling verzorging van je supermarkt gewandeld?  Dan zal je waarschijnlijk al gemerkt hebben dat er heel wat middeltjes te koop worden aangeboden tegen uitvallend haar.  Wie goed opgelet heeft, zal waarschijnlijk Arginine Resist X3 van Elsève in het rek gezien hebben.  Ik dus wel.  Hoog tijd voor een review.

Even voor de duidelijkheid: ik heb het product drie weken op een intensieve manier getest. Met intensief bedoel ik: ’s morgens het haar gewassen met de shampoo en elke dag trouw de kuur toegepast.  I’ll explain it to you!

Maar even over het product.  De verzorging bestaat uit twee onderdelen:  de shampoo om het haar mee te wassen en de verzorgende kuur achteraf.

Beide producten bevatten Arginine en Aminexil.  Het eerste bestanddeel is essentieel voor de haargroei en voedt het haarzakje.  Aminexil zorgt er dan weer voor dat de haarvezel beter verankerd wordt en gaat op die manier haaruitval tegen.  Speciaal voor mannen creëerde L’Oréal Paris een formule met Taurine om de veerkracht van de vezels vanaf de wortels te verbeteren. Taurine is een ingrediënt, specifiek aangepast aan het haar van mannen, dat de haarvezel helpt revitaliseren en stimuleren.

De combinatie van deze drie ingrediënten zou naar eigen zeggen tot 1000 haren per dag redden.  Ik ga me niet bezig houden met het tellen van m’n haren die achterblijven in het bad maar de bedoeling is duidelijk: dit product gaat haaruitval tegen én versterkt en verzorgt het haar.  En heel belangrijk: je hoeft er niet voor langs dure salons: de kuur wordt te koop aangeboden in je supermarkt of drogisterij.

Makkelijk

Ingewikkelde toestanden waarbij je een arsenaal aan zaken nodig hebt: het is niet aan mij besteed.  Maar da’s met Arginine Resist X3 ook niet nodig.  De shampoo gaat gewoon mee in de douchecabine.  Ik veronderstel dat iedereen zijn haar kan wassen, dus dat behoeft geen verdere uitleg.

De kuur achteraf breng je aan op handdoekdroog of droog haar.  Doseren is niet nodig: een flacon is gemaakt voor één gebruik.  Met het handige pipetje wat bij de flacon zit, kan je het goedje gemakkelijk verdelen tussen het haar.

Nadien je haar drogen en/of stylen zoals je gewoon bent en… you’re done!

Resultaat

Zoals ik al zei: het product heb ik uitvoerig getest.  Ik ben begonnen met de ‘intensieve kuur’.  Dat houdt in dat je 2 keer per jaar gedurende 1 maand elke dag na het wassen met de bijhorende shampoo de kuur toepast.  Nadien kan je overstappen op een ‘onderhoudende kuur’ en dat betekent dat je drie keer per jaar gedurende zes weken na het wassen twee keer per week de kuur toepast.

Nu, helpt het? Los van het feit dat ik nog steeds haartjes terugvind in het bad – wat overigens normaal is, want haar verliezen we elke dag én dat doen we allemaal – heb ik wel twee zaken opgemerkt: mijn haar is sterker; het voelt op de één of andere manier steviger en dikker aan.  Ten tweede durf ik stellen dat – hoewel ik zeker nog haar verlies – het veel minder is dan voor ik begon met de kuur.

Besluit: een sluitend middel tegen haaruitval is er nog niet gevonden en het is maar de vraag of dat ooit het geval zal zijn.  Maar met de Arginine Resist X3 van Elsève wordt wel een stevig instrument geboden om een bestaand probleem onder controle te houden en zelfs te verbeteren.

Prijzen ben beschikbaarheid

  • Beschikbaar in de meeste drogisterijen en grootwarenhuizen;
  • Indicatieve prijzen:
    • Shampoo: € 3.99
    • Kuur tegen haaruitval: € 15,49

Lees ook de andere artikels die ik reeds schreef over middelen om haaruitval tegen te gaan: