Poco Loco Roeseltriatlon

image1

Zondag 5 juni ging de 4de editie van de Poco Loco Roeseltriatlon van start onder een zwoele zomerzon. Rond 9 uur arriveerde ik met m’n elektrische fiets in Roeselare. Het parcours was gekend, maar ik wilde toch nog even een verkenning doen. Rond 9 uur wist ik al dat dit geen ‘simple walk in the park’ zou zijn. Het circuit was makkelijk. Mooie rechte lanen en een totale lengte van 5,3 km, maar de weersomstandigheden waren tropisch zwoel.
De Roeseltriatlon kan je op verschillende manieren afleggen. Om 11u00 starten de trio’s, om 13u00 de dames en om 15u00 uur de heren. Ik nam deel aan de trio’s aangezien mijn crawl meer baksteenslag is en m’n skills op een fiets echt tegenvallen. Dit zou tevens m’n eerste wedstrijd zijn na de zware blessure aan mijn achillespees en heup. Spoiler alert: Ze hielden het beide prima.

Omstreeks 9u45 uur stond ik m’n teamleden op te wachten aan het sportstadion. Snel inschrijven, bandje ontvangen zodat we de piste op konden en ons startnummer konden ontvangen. Eerst inspecteerden we de wisselzones bij de piste. Deze lagen er perfect bij.

Tegen 10u30 wandelden we naar de startzone dicht bij het kanaal. Daar genoten we nog van een oppeppende koffie en trok onze zwemmer zijn wetsuit aan.
De start werd gegeven om 11u00 stipt. Onze zwemmer zette zich klaar en vertrok als een speer. Hij legde de 2 km in een supertijd af. Mijn diepste respect voor de zwemmers. Als je ziet wat een gevecht het altijd in het water is dan is het ongelooflijk dat je zo’n supertijd kunt realiseren. Het tweede gedeelte van de wedstrijd begon met wielrennen. Er moest een traject van 25 km afgelegd worden. Hier konden we tijd goedmaken zodat ik in een goede positie kon starten aan het loopgedeelte.

Na de eerste meters schoot mijn hartslag al skyhigh. Ik ging serieus in het rood. Bang dat ik veel te snel gestart was en dit nooit ging kunnen volhouden nam ik wat gas terug. M’n hartslag bleef echter hoog. De warmte en het gebrek aan zuurstof waren de boosdoeners. Gelukkig zorgden supporters langs de kant van de weg voor wat verfrissingen, water en aanmoedigingen. Mijn lichaam stortte niet in en kon het tempo aanhouden. Vijf km zijn gelukkig zo om! We behaalden door onze gezamenlijke inspanningen een strakke tijd! We eindigden 19de van de 67 deelnemers. Dit op 8 minuten van de 1ste groep.
Conclusie. De Poco Loco Roeseltriatlon is fantastisch en strak georganiseerd. Alle ingrediƫnten zijn aanwezig om van deze wedstrijd een vaste waarde te maken. Ze gaan een prachtige toekomst tegemoet.

Go LOCO and keep running!