Hydro 5 Wilkinson Groomer

IMG_2444

Al eventjes geleden dat ik nog wat coverde over scheerbenodigdheden. Op een mannenblog is dit nochtans niet echt een rariteit, toch? Een hele poos geleden ontving ik de Hydro 5 Groomer van Wilkinson. Hoog tijd om hier eens kort mijn mening over te geven.

Hydro 5 spreekt al voor zichtzelf, 5 mesjes die samen met een aloe vera strip zorgen voor een optimaal scheercomfort. Perfect voor de gevoelige huid en gewapend tegen irritaties. Nog niet veel fabrikanten durven de combo aan om dit te koppelen aan een trimmer.

Jullie herinneren jullie vast nog wel Gilette met hun ProStyler. Wel, deze uitvoering van Wilkinson is ongeveer in lijn met deze wat betreft het idee.

IMG_2448

Mijn liefde voor Gilette zette ik toch even aan de kant. It was very hard though. Toch was dat nodig om deze Groomer een eerlijke kans te geven.

Wat vond ik nu eigenlijk van deze tool? Wel hij ligt goed in de hand, het scheren gaat heel vlot maar het mesje om de haartjes tot kort bij je neus bij te scheren, zou nog moeten worden gefinetuned. Waarom? Het scheert niet kort genoeg en ik heb het graag overal even glad.

Ik was vooral verbaasd over de duur dat de mesjes en de strip houdbaar blijven. Betrekkelijk langer dan die van Gilette. Na één week is deze strip bij mij al volledig weg, bij Wilkinson ver twee weken. Natuurlijk ligt dit ook aan de manier waarop ze werken. Gilette heeft een lubrastrip en Wilkinson een strip met een reservoir dat door het water telkens maar een beetje vrijgeeft.

IMG_2450

Doordat ik me telkens volledig scheer en me geen baard wil aanmeten gebruik ik de trimmer niet echt in die zone. Ik gebruik hem wel om mijn wenkbrauwen te trimmen en daarin slaagt hij met glans.

Tot besluit is dit zeker een goede tool voor zijn prijs/kwaliteit. Een topper in dit gamma van Hydro 5 is de after shave balm. Geen te rijke creme maar een lichte balsem die je voldoende weet te hydrateren en je huid kalmeert.

Testte jij ooit al wat van Wilkinson? Hydro 5 is reeds overal te verkrijgen.

Info en beschikbaarheid:

  • €14,99
  • Grootwarenhuizen