Hardlopen in vakantiemodus

blogvacahd

Eindelijk! De zomer is terug begonnen. Jammer genoeg wil het weer nog niet mee, maar er zit verbetering aan te komen. Je zult merken dat het ook in de vakantie moeilijk blijft om tijd vrij te maken voor het hardlopen. Hoe ga je hiermee om?

Breng je eigen materiaal mee

Als je op vakantie gaat, moet je er rekening mee houden dat de plaatselijke winkels niet je favoriete gelletjes of repen hebben. Ze verkopen er waarschijnlijk een ander merk of misschien zit je ergens in ‘de wildernis’ waar ze geen sportvoeding verkopen. Als je op de correcte manier bezig bent met lange duurlopen dan heb je deze gelletjes echt nodig. Breng ze daarom mee van thuis.

Hotel met sportvoorziening?

Het kan dat je vakantieplaats echt duurlooponvriendelijk is. Dan is het goed om te weten of je misschien in je hotel aan je conditie kan blijven werken. Dit kan onder andere met een loopband, roeitrainer, crosstrainer of zwembad. Meestal heeft een hotel met enkele sterren toch een fitnesszaal.

Wees een vroege vogel

Denk eraan, een vakantie zit propvol leuke activiteiten met het gezin. Hierdoor blijft er weinig tijd over om te lopen. Je zal ‘s avond te moe zijn en overdag mag je van hot naar her lopen. Loop dus in

alle vroegte. Als je in een warm land op vakantie bent, heb je het bijkomende voordeel dat het op dit moment van de dag nog draaglijk is om te lopen. Lopen in de middagzon is geen goed idee.

Aangepaste kledij

Breng meerdere kledijsetjes mee. Je hebt misschien geen wasmachine ter beschikking. Hou er ook rekening mee dat je kledij luchtig en goed vocht doorlatend is, anders zweet je je te pletter. Misschien zit je op een locatie waar het weer makkelijk omslaat? Zorg er dan voor dat je toch tenminste enkele beschermende stukken mee hebt.

Het allerbelangrijkste! Geniet van de vakantie en kom uitgerust terug. Je mag gerust een dagje skippen. Belangrijker is dat je met volle teugen geniet en de batterijen opgeladen zijn bij je terugkeer.

Loop ze!

Kevin